Макар американците да си падат повече по-бързо приготвените ястия, които

...
Макар американците да си падат повече по-бързо приготвените ястия, които
Коментари Харесай

От кухнята на САЩ: Три американски рецепти за морски дарове

Макар американците да си падат повече по-бързо приготвените ястия, които се оферират във веригите за бързо хранене или по-набързо претоплените полуфабрикати, те са съумели да измислят и някои доста забавни предписания за приготвянето на морски блага.

Като се замисли човек, в това няма нищо необичайно, защото тази голяма страна е заобиколена от вода, в която могат да бъдат открити едни от най-интересните морски жители.

Пържени картофи с пикантен сос със скариди

 Скариди с пикантен сос

Необходими артикули: 6- 7 картофа, олио за пържене, 300 г обелени и нарязани на колелца скариди, 300 г крема сирене, 1/2 ч. ч. майонеза, 2 с. л. ситно нарязани люти чушки, 1 ч. л. лимонен сок, няколко стръка ситно нарязан зелен лук, сол на усет

Начин на подготвяне: Майонезата, сиренето, чушките и лимоновият сок се смесват и разбъркват добре. Към тях се прибавя лукът, скаридите и сосът се подправя със сол на усет. Ако е належащо, се поставя и черен пипер. Отделно се изпържват нарязаните на тънки линии картофи и се сервират дружно с лютия сос със скариди.

Салата с месо от раци

 Салата с раци

Необходими артикули: 300 г месо от раци, 1 ситно нарязана алена чушка, 1 ситно нарязана зелена чушка, 1/2 ситно нарязана глава червен лук, 150 г царевица от консерва, дресинг от 5 с. л. зехтин, 3 с. л. оцет, 1 с. л. горчица, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Месото от раци, чушките, лукът и царевицата се смесват в купа и се заливат с дресинга. Салатата се оставя да престои 30 мин, преди да бъде сервирана, с цел да попият добре всички аромати.

Задушени миди с артишок

Необходими артикули: 1 кг миди, 3 с.л. масло, 7 скилидки чесън, 1 глава ситно нарязан кромид лук, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 ч.л. естрагон, 1 ч.ч. бяло вино, 1 ч.ч. ситно нарязана вътрешност от артишок, сол и черен пипер на усет

 Миди

Начин на подготвяне: Мидите се почистват добре от полепналите по тях водорасли и други ненужни боклучета, отстранява се израстъкът, който се подава от тях, и се накисват в студена вода. В маслото се задушават ситно нарязаният чесън, лукът, артишокът, магданозът и естрагонът и се подправя със сол и черен пипер на усет. Добавя се и виното и откакто кипне, се поставят и мидите. Задушават се, до момента в който стартират да се отварят, и се сервират дружно със соса, в който са се задушавали.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР