Мъжкият национален отбор по волейбол ще играе решителен мач срещу

...
Мъжкият национален отбор по волейбол ще играе решителен мач срещу
Коментари Харесай

Волейболистите загряха за решителния мач с Бразилия с нова победа над Пуерто Рико

Мъжкият народен тим по волейбол ще играе съдбоносен мач против Бразилия за класиране на олимпийските игри в Токио през 2020 година Българските волейболисти реализираха втори триумф в шампионата във Варна, като надиграха Пуерто Рико с 3:0 (25:20, 25:22, 25:12) и се насочват към съдбоносен мач с настоящия олимпийски първенец в неделя.

Състезателите на Силвано Пранди действаха със самочувствие и демонстрираха чудесно взаимоотношение на полето.

Селекционерът даде отмора на някои играчи, като заложи на Мартин Атанасов, Розалин Пенчев и Алекс Грозданов, които бяха запаси в миналата среща с Египет. Това внесе спомагателна прохлада, като всички извършиха дилемите си.

В първия гейм българите взеха удобна преднина, само че след втората техническа пауза позволиха лек спад, който за малко върна Пуерто Рико в борбата. Все отново изненада нямаше и със мощна крайна част на гейма България поведе с 25:20.

Развоят се повтори и във втората част, само че Пуерто Рико беше доста по-близо до българския състав във връзка с разликата. Това разреши на отбора от Карибския басейн да изравни и дълго да се движи точка за точка с българите. По-опитните волейболисти на полето обаче съумяха да измъкнат гейма с 25:22.

 Волейболистите загряха за решителния мач с Бразилия с нова победа над Пуерто Рико
© fivb.org

За разлика от срещата с Египет, когато българите позволиха спад в третия гейм, този път това не се повтори. Волейболистите на Пранди бяха доста съсредоточени и поведоха безапелационно от началото. Пуерто Рико срещна огромни проблеми с подаването на българите, а също така противниците бяха отказани от мощния блок.

Това разреши на Пранди да извади от полето Цветан Соколов, с цел да го запази за мача с Бразилия. Българите водеха с 21:7 и се нуждаеха от четири точки, с цел да затворят мача, само че вместо това позволиха серия от точки за противника.

Последва спиране за България, след което неточностите бяха поправени.

Срещата сред България и Бразилия е в неделя от 20.30 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР