Мъжкият национален отбор по волейбол на България пристигна в Катовице,

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на България пристигна в Катовице,
Коментари Харесай

България пристигна в Полша и се готви за първа тренировка

Мъжкият народен тим по волейбол на България дойде в Катовице, оповестяват от Българската федерация по волейбол, където в петък вечер ще изиграе първи мач на международното състезание против домакина Полша. Тимът ни се настани в хотел „ Виена Хаус “ към час след среднощ.

Треньорът Николай Желязков направи видео анализ на „ тайфа полска “, настоящ международен първенец. Вечерта нашите упражняват в залата, където ще стартира мачът в 21:30 часа. Единствено.

В неделя нашите се изправят против Съединени американски щати, а във вторник – против Мексико. И двата мача стартират в 18:30 часа. Според регламента на международното състезание на осминафинал не престават първите два във всяка от шестте групи. Четирите най-хубави трети също ще вземат участие в елиминационната фаза.

Нито едно свободно място няма да има в зала „ Сподек Арена “, където България гостува на Полша в формалния мач на откриването на шампионата. Още преди седмица всички 11 060 билета са разпродадени.

Георги Христов, ръководителят на Националния фенклуб на България, потегли с още ентусиасти от София с коли за град Катовице. Очаква се отборът ни да е подкрепян от няколко десетки най-верни свои последователи.

Преди мача домакините са организирали гала по разкриване на международното състезание. Ще има танцово шоу, което да подгрява публиката. Полските почитатели са изключително пламенни, а тимът им се гордее сега като настоящ международен първенец.

„ Сподек Арена “ е била хазаин на огромни спортни събития в историята. Освен по волейбол залата е приела и международно състезание по хокей на лед. В „ Сподек Арена “ концерти са изнасяли идоли като Металика, Дийп Пърпъл, Пиър Джем, Жан Мишел Жар и Майк Олфийлд.

През 2001 година е рекордната посещаемост. Почти 50 хиляди души гледаха финалите на Световната лига по волейбол.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР