Мъжкият национален отбор на България по волейбол стартира със загуба

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол стартира със загуба
Коментари Харесай

България стартира със загуба във волейболната Лига на нациите -

Мъжкият народен тим на България по волейбол започва със загуба в Лигата на нациите. Тимът отстъпи на Сърбия с 1:3 (25:19, 19:25, 22:25, 20:25 ) в първия си мач от група 2 в Отава (Канада).

Селекционерът Николай Желязков стартира със следния стартов състав: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, либеро - Мартин Иванов (Светослав Иванов, Аспарух Аспарухов, Добромир Димитров, Денис Карягин, Николай Колев).

България означи ужасно начало в мача и геймът бе извоюван безапелационно с 25:19.

Във втория гейм функциите се размениха. „ Плавите “ откриха себе си и се разиграха, до момента в който в българския отбор бе маркиран спад, започнаха и непредизвикани неточности. Сценарият се повтори, само че с противоположен знак.

Третият гейм бе основен в мача и имаше равноценност и битка за всяка точка. В средата „ лъвовете “ имаха преимущество от две точки - 17:15, само че не съумяха да го запазят. Противниковият сервис докара до пробив, бе изработен поврат и сърбите поведоха с 21:19. Българите се приближиха на точка - 21:22, само че за повече нямаше сили. Сърбия не позволи изненада и взе гейма, като поведе с 2:1.

Диктовката на противника продължи, като в четвъртия гейм преднината бе сериозна при 19:13. Българските волейболисти още веднъж се активизираха и демонстрираха предпочитание за битка до дъно и с пет следващи точки съкратиха дистанцията единствено до 20:22, само че Сърбия въпреки всичко не позволи поврат и завоюва гейма, като се поздрави с крайното 3:1.

С максимален актив за България бе Радослав Парапунов с 14 точки. Александър Николов приключи с 13 точки. Светослав Гоцев добави 12 точки.

За Сърбия с 19 точки се отличи Миран Куюнджич.

Във втория си мач от Лигата на нациите българският тим се изправя против Германия. Двубоят е на 10 юни от 23:30 часа българско време.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР