Мъжкият национален отбор на България по баскетбол се класира за

...
Мъжкият национален отбор на България по баскетбол се класира за
Коментари Харесай

България спечели групата след бой над Австрия

Мъжкият народен тим на България по баскетбол се класира за същинската фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Това стана факт след третата поредна победа на “лъвовете ”, които преодоляха без особени проблеми тима на Австрия с 85:71 (13:28, 25:25, 14:16, 19:16) в последния си мач от груповата фаза, извършен в зала “Мултиверсум ” в Швехат.

По този метод селекцията на Росен Барчовски печели своята група “J ” с заключителен баланс от 3-1, до момента в който Австрия и Норвегия, които са с по 1-2, ще си оспорват формалното второ място в идния дуел сред тях след три дни.

По пътя към спечелването на групата българският тим изживя неприятна загуба още на старта от Норвегия, само че по-късно се съвзе и реагира с три следващи триумфа, връщайки си на норвежците и побеждавайки Австрия на два пъти. Съперниците на " лъвовете " в главния стадий от пресявките за шампионата на Стария континент ще станат ясни след чоп.

Възпитаниците на Барчовски влязоха в дуела по страховит метод и още в първата четвърт преднината им доближи 15 точки. Австрийският тим не намираше способи да лимитира нападението на националите ни, като още през първото полувреме те прескочиха границата от 50 точки.

В третата четвърт те задържаха задатъка си, като само в последния интервал се стигна до малко по-колебливо показване от " трикольорите ". То обаче не се отрази в крайния резултат, защото България не разреши на Австрия даже и да си намерения за поврат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР