Мъжката тенис асоциация (ATP) разглежда възможността за провеждане на турнир

...
Мъжката тенис асоциация (ATP) разглежда възможността за провеждане на турнир
Коментари Харесай

От АТР искат Мастърс 1000 турнир и на трева

Мъжката тенис асоциация (ATP) преглежда опцията за осъществяване на шампионат от сериите Мастърс 1000 на трева във Англия като подготвителна конкуренция преди Уимбълдън в бъдеще, разкри президентът на асоциацията Андреа Гауденци.

Турнирите от Мастърс 1000 са най-престижните след четирите съревнования от Големия шлем, като три от тях са на клей, а останалите шест са на твърди кортова. Никога до момента не е имало шампионат от Мастърс 1000 на тревна настилка след приемането на сериите през 1990 година, като конкуренциите преди " Ол Ингланд Клъб " са от категории 500 и 250 в Германия, Англия и Нидерландия.

„ Аз персонално одобрявам концепцията за шампионат от Мастърс 1000 на трева в седмцата след " Куинс " и Хале. Това е нещо, което предложих на притежателите и на управлението. Допада ми концепцията за мощен шампионат от категория 1000 преди Уимбълдън. Имаме Голям шлем на трева, само че не и конкуренция от Мастърс 1000. Очевидно е, че ще бъде разисквано с всички, само че това може да бъде метод да проведем огромно събитие във Англия “, сподели Гауденци пред " Таймс ".

Тазгодишният сезон на трева бе скъсен със седмица след отлагането на " Ролан Гарос " заради пандемията от ковид. Турнирът от Шлема на алено ще завърши на 13 юни, две седмици преди старта на Откритото състезание на Англия по тенис. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР