Мъжката контрацепция е ограничена до същите две възможности повече от

...
Мъжката контрацепция е ограничена до същите две възможности повече от
Коментари Харесай

Поглед в бъдещето: Контрацептиви за мъже

Мъжката контрацепция е лимитирана до същите две благоприятни условия повече от век: използване на презервативи или вазектомия. Едва ли може да се назова избор, изключително защото вазектомиите нормално са трайни и необратими процедури.

За съпоставяне, когато става въпрос за обратими форми на надзор на раждаемостта, дамите могат да избират сред дузина способи, вариращи от хапчета до хормонални инжекции, имплант, лейкопласт, вътрематочно устройство (IUD), по известно като серпантина, диафрагма, вагинален пръстен, женски презервативи или спермицид.

Разбира се, сюжетът, който контрацепцията се стреми да избегне, е дамата да забременее и звучи математически по-лесно да се предотврати освобождението на яйцеклетка или две яйцеклетки или основаването на преграда към тях, в сравнение с да се опита да деактивира милионите сперматозоиди, опитващи се да доплуват до тях.

Споделена отговорност

Тъй като дамите от ден на ден обръщат внимание към неприятностите към контролирането на репродуктивните си цикли, забележителна част от мъжете демонстрират интерес да оказват помощ за облекчение на партньорката си от тежестта на контрола на раждаемостта, акцентира " Евронюз " в просторен материал за опциите пред мъжката контрацепция.

Проучване на YouGov, извършено във Англия през 2018 година, открива, че 79% от 1600 интервюирани мъже смятат, че контрацепцията би трябвало да бъде споделена отговорност.

" Мъжете стартират да са по-сигурни в това, че го желаят. Жените стават все по-сигурни в това, че желаят мъжете да го желаят. "

" Така че хората стартират да обръщат внимание ", споделя пред " Евронюз " Хедър Вахдат, изпълнителен шеф на Инициативата за мъжки контрацептиви, която оказва помощ да се финансират проучвания в тази област.

В Съединени американски щати 77% от полово дейните мъже на възраст от 18 до 44 години, интервюирани през 2017 година, са били " доста или ненапълно " заинтригувани да тестват мъжка форма на надзор на раждаемостта, друга от презервативи или вазектомия.

" Преди няколко десетилетия хората бяха просто признателни, че съществуват способи за контрацепция. Сега те осъзнават, че това също е тежест и по-скоро става въпрос за шерване на отговорността ", сподели Андерсън от Центъра за репродуктивно здраве на Университета в Единбург.

И по този начин, какви благоприятни условия може да имат мъжете в бъдеще? Представяме ви някои от най-обещаващите способи, по които се работи, като за реализацията ще би трябвало да изчакаме, защото има един единствен мъжки контрацептив, достигнал фаза 3 на клиничните изпитвания.

Тестостеронов гел

Това е метод, по който мъжете безусловно могат да поемат на раменете си по-голямата част от тежестта около контрола на раждаемостта: посредством използване на тестостеронов гел всеки ден върху горната част на ръцете, гърба и раменете.

Гелът, наименуван Nestorone, съдържа както тестостерон, по този начин и прогестин - синтетична форма на женския сексуален хормон прогестерон. Прогестинът блокира естественото произвеждане на тестостерон в тестисите, намалявайки производството на сперматозоиди до ниски или несъществуващи равнища. Заместващият тестостерон има за цел да поддържа обикновено полово предпочитание и други хормонални функционалности.

Ефективността на гела се прави оценка по целия свят във фаза 2 - клинични изпитвания, финансирани от Националния здравен институт на Съединени американски щати, които имат за цел да включат общо 400 двойки и се чака да приключат следващата година.

Професор Ричард Андерсън от Университета в Единбург - където 30 мъже към този момент са приключили процеса - споделя, че резултатите досега са доста обнадеждаващи.

" Действаше в действителност изненадващо добре. Не сме имали бременности. "

" Броят на сперматозоидите на мъжа остава в действителност надеждно подтиснат ", сподели Андерсън пред " Евронюз ".

Но би трябвало да задържим вълнението си. Не чака революционният продукт да доближи пазара след по-малко от пет години.

Това е по този начин, тъй като клиничните изпитвания би трябвало освен да потвърдят, че продуктът работи за попречване на бременност, само че и че е изцяло обратим, което значи, че двойки, които са го употребявали и след това желаят дете, съумяват да забременеят.

Мъжкото хапче

Изследователите отдавна работят върху мъжко хапче за надзор на раждаемостта, съдържащо диметандролон ундеканоат или DMAU. Молекулата може различно да се ползва в дълготрайни инжекции. Той потиска два хормона, нужни за основаването на жизнеспособни сперматозоиди: фоликулостимулиращ хормон (FSH) и лутеинизиращ хормон (LH).

Трудната част е, че потискането на тези аргументи също понижава равнищата на тестостерон, което постоянно идва с нежелани странични резултати, като намалено либидо, акне и промени в настроението.

Такива странични резултати може да звучат познато на милиони дами, които пият противозачатъчни хапчета.

Мъжката контрацепция обаче не е подготвена да се сблъска с тях. Обещаващо изследване, поръчано от Световната здравна организация (СЗО), за инжекция с два хормона, предопределена да понижи броя на сперматозоидите, е спряно, откакто преценяващите сигурността са открили, че има прекалено много странични резултати, изключително що се отнася до промени в настроението.

Интересното обаче е, че 75% от 320-те мъже, включени в процеса, са декларирали, че желаят да продължат да употребяват инжекциите. Оттогава откривателите работят върху вариантите за смесване с други хормони, с цел да се подлъже тялото да мисли, че равнищата на тестостерон са съответни и да се лимитират страничните резултати.

 

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР