Мъжете са от ромски произход. На двамата е наложена 24-часова

...
Мъжете са от ромски произход. На двамата е наложена 24-часова
Коментари Харесай

От Последните Минути: Хванаха Ги! Арестуваха Най-Издирваните Хора В България!

Мъжете са от ромски генезис. На двамата е наложена 24-часова полицейска мярка за задържане, а процесуално- следствените дейности не престават.

Преди дни множеството платна бяха открити в търговците на изкуство Атанас Йончев - Наско Дългия и Божидар Нейков.

сигналът за кражбата на 13 картини на български художници и други старинни движимости бе подаден в полицията на 3 януари. След осъществен на място оглед, стартираха и оперативно-издирвателните дейности, в антикварна къща в столицата бяха открити 10 от откраднатите платна. Малко по-късно бяха открити и други две от картините, бяха арестувани и двама причинители на закононарушението, които от години се занимават с търговия с културно-исторически полезности. Според специалистите за картините са били платени над 10 000 лева, предстояло е доплащане. На двама антиквари бяха повдигнати обвинявания. Преди това бе арестуван Атанас Йончев - Наско Дългия, който е купил картините от двамата крадци, написа дир.бг. Пред него те твърдели, че намерили скъпите картини на зарязан таван и взели близо 3000 лв. за цялата сбирка. Той бе пуснат под гаранция от 5000 лв.. Божидар Нейков купил 9 от картините. Още през вчерашния ден той описа пред bTV, че дал 8000 лв.. Когато тръгнал да продава част от картините се оказало, че поради медийния звук купувачите се уплашили.

Крадците не са знаели кои са създателите на картините, настояват проверяващите. И по тази причина евентуално са пропуснали да вземат още няколко платна на Владимир Димитров - Майстора от вкъщи на неговия правоприемник.

" Доколкото ми е известно, първичните суми, които са желани, са били в размер на 2-3000 лв. за всички творби. Тези пари са им били дадени от антикварите ", съобщи пред време Ангел Папалезов - шеф на бранш " Престъпления с културно-исторически полезности ".

Картините били предлагани на голям брой търговци, само че множеството отказали.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР