Мъжете причиняват много повече вреди на околната среда, отколкото жените,

...
Мъжете причиняват много повече вреди на околната среда, отколкото жените,
Коментари Харесай

Мъжете влияят по-лошо върху климата, отколкото жените, твърди ново проучване

Мъжете предизвикват доста повече вреди на околната среда, в сравнение с дамите, заключават учените в ново проучване.

Екип от европейски откриватели съпоставя покупателните привички на шведските мъже и дами и съпоставя общото влияние върху климата от техния продуктов избор. Въпреки че мъжете харчат единствено два % повече пари за потребителски артикули, в сравнение с дамите, техните покупки и пазарно държание са предизвикали 16 % повече въглеродни излъчвания, в сравнение с тези на дамите, съгласно проучване, оповестено в Journal of Industrial Ecology тази седмица. В международен мащаб същите трендове наподобява се задържат, което допуска, че има забележима полова разлика в степента, в която хората повреждат света към тях.

„ Мъжете в действителност биха могли да се учат от разходните привички на дамите, които създават доста по-малко въглеродни излъчвания макар сходния им размер на разноските “, съобщи водещият създател на проучването Аника Карлсон – Каняма от изследователската група за стабилно развиване Ecoloop пред CNN.

Голяма част от разликата се свежда до обстоятелството, че мъжете харчат повече пари за коли и затова бензин по отношение на дамите, които са по-склонни да пътуват с публичен превоз. Проучването също по този начин открива, че мъжете ядат повече месо, за чието произвеждане се отделят повече въглеродни излъчвания. Макар че измененията в персоналния метод на живот сами по себе си няма да са задоволителни, с цел да сложат завършек на изключителната климатична обстановка, пред която е изправена планетата сега, това не значи, че те въобще не биха имали никакво значение върху общата картина.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР