Мъжете и жените имат нужда от коренно различни хранителни продукти,

...
Мъжете и жените имат нужда от коренно различни хранителни продукти,
Коментари Харесай

Бивол за дамата, броколи за съпруга ѝ

Мъжете и дамите имат потребност от радикално разнообразни хранителни артикули, които подхождат на устройството на техния организъм, настояват италиански диетолози.

Ето какво би трябвало да употребяват мъжете:

На първо място е доматеният сос. Той е доста значим за мъжете, защото ги доставя с скъпото вещество ликопен. То понижава риска от заболявания на простатата.

Ликопенът обаче не стига до организма на мъжа, в случай че се яде без мазнинка. Затова е добре в салатата да има зехтин или доматеният сос да се употребява непосредствено с пицата, на която е намазан.

Мъжът би трябвало да хапва и стриди. Достатъчни са две от тях, с цел да му обезпечат дневната доза цинк, който е виновен за вярното действие на мъжката репродуктивна система.

 Броколи

Понякога ниското равнище на тестостерон се дължи на липса на избрани хранителни субстанции, измежду които и цинк. Прекаляването с цинк обаче е рисково за здравето.

Броколите също са потребни за кавалерите. Те пазят пикочния им мехур от заболявания. Достатъчно е да хапват броколи най-малко пет пъти седмично. Ако не ги обичат, ще свърши работа и елементарното зеле.

Фъстъчено масло, намазано върху препечена филийка за закуска е идеалната храна рано заран. То пази сърцето от заболявания и смъква равнището на нездравословните триглицериди.

Дините са идеална храна за мъжа, защото смъкват кръвното налягане с помощта на съдържащия се в тях калий. Два огромни резена дневно и проблемите с кръвното са забравени.

А ето какво е потребно за дамите:

 Месо

Папая – съдържа витамин С в големи количества и защищава от заболявания на жлъчката, които постоянно поразяват дамите. На второ място е ленено семе, което се употребява главно за усет и мирис.

Но учените настояват, че семенцата са богати на съединения, известни като лигнани. Те са евентуално оръжие против заболяванията на млечната жлеза – задоволително е да консумирате кексове с ленено семе или да го добавяте в салатата си. Лигнаните не се съдържат в лененото масло.

Тофу – това е една от най-полезните дамски храни, защото укрепва костите и понижава проблемите по време на менопаузата. Това се дължи на изофлавоните, които се намират в соята – те наподобяват доста по конструкция на естрогена.

Биволското месо е доста потребно за дамите, защото те губят кръвни телца по време на цикъл. Ниското равнище на желязо в организма провокира изнемощялост.

Биволското е потребно за тялото, от него не се пълнее. Много потребни за дамите са и зелените листни зеленчуци като спанака и лапада. Те съдържат доста витамин К, който укрепва костната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР