Мъжът, заловен като извършител на опита за палеж на фирмената

...
Коментари Харесай

Извършителят на опита за палеж на фирмената база на известен общественик в Царево вече е с повдигнати обвинения

Мъжът, хванат като причинител на опита за палеж на фирмената база на известния държавник Емил Пейчев в Царево, към този момент е с повдигнати обвинявания от прокуратурата . Това заяви пред Искра.бг пострадалият. 

Обвиняемият се споделя Мариян Секулов . През юли предходната година той подпали един от служебните коли в индустриалната база на Пейчев в Царево. За това са били събрани доказателства. За благополучие огънят самичък е угаснал 10-ина минути по-късно, тъй като в противоположен случай вредите можеха да бъдат големи. Изчисляват се на към 90 000 лв.

До този автомобил се е намирал различен. Освен това наоколо е имало и моторна лодка, заредена със 120 литра бензин . Всичко това можеше да докара до съществени последици и да се стигне до запалване и на постройката. 

Емил Пейчев разкри пред Искра.бг , че самият Секулов има подобен на неговия бизнес, само че в доста по-малки мащаби. Затова той не го смята за собствен съперник . Но очевидно за Мариян Секулов нещата наподобяват по друг метод. 

Това не е първият опит за посягане над Пейчев. Той описа пред Искра.бг , че преди две години причинителят на палежа се е опитал да прегази в морето него и фамилията му . Самият Мариян Секулов е бил с лодка. Тогава също са му били повдигнати обвинявания за закана за ликвидиране . Производството по случая е висящо. 

„ Той действително не стопира. Две години по-късно се пробва да възпламени базата ми и да навреди на бизнеса ми “ , разяснява пред Искра.бг Емил Пейчев. 

Той се е срещнал с материалите по делото, в които било посочено, че това е опит за палеж , защото той не се е осъществил, тъй като огънят е угаснал самичък. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР