Мъжът, който се барикадира в санданското село Вълково, е криминално

...
Мъжът, който се барикадира в санданското село Вълково, е криминално
Коментари Харесай

Похищението във Вълково: Терористът Цецо от Лом е доказано луд /снимки+видео/

" Мъжът, който се барикадира в санданското село Вълково, е престъпно проявен и е лежал в психиатрична клиника ", разгласи късно нощес основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев.
Припомняме, че в продължение на няколко часа 41-годишният мъж държа за заложници някогашната си брачна половинка и нейната майка, като простреля бащата на своята партньорка.



" След договаряния с психолози и служители на реда мъжът се е предал. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване за опит за ликвидиране ", изясни още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
" Искам да успокоя българската общност, че приключихме сполучливо заложническата рецесия, която беше придружена с опит за ликвидиране на мъж на 70 години. Извършителят е арестуван и обезвреден, като с него се правят процесуални дейности. Състоянието на простреляния мъж е тежко, за него се грижат лекарите в " Пирогов ", където е закаран по неотложност ", уточни основният секретар.
„ Мъжът е престъпно проявен, на 41 години, от Лом. Пристигнал е в къщата на хората, с цел да уговаря своята избраница да се върне при него. Тоест - претекстът за стрелбата и последвалото отвличане е напълно ревнивост. Деянието е осъществено с две противозаконни оръжия - револвер и револвер. Произходът им занапред ще се открива. Двете дами, които бяха похитени, са живи и здрави ”, добави Коцев.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи сподели още, че дълги и интензивни договаряния са водени от служители на реда от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи, от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград и от Специализирания отряд за битка с тероризма по време на четиричасовата интервенция. За тези часове криминалистите са събрали информация за личността на похитителя.
Установено е, че той е лежал в психиатрично заведение, има регистрации за заличаване и разваляне, за нелегално владеене на оръжие, също и условна присъда. 
Извършителят самичък е алармирал органите на Министерство на вътрешните работи за обстановката и сега, в който споделя за осъщественото от него, създава и изстрели. Ситуацията е била високорискова и е основала заплаха за живота и здравето на мнозина, добави още основен комисар Коцев. 
При извеждането на заложниците служителите на реда не са употребявали мощ. Мъжът е бил уверен да се съобщи самичък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР