Мъж се опита да атакува централата на Федералната служба за

...
Мъж се опита да атакува централата на Федералната служба за
Коментари Харесай

Разследват нападението в центъра на Москва като терористичен акт

Мъж се опита да нападна централата на Федералната работа за сигурност и откри пукотевица в региона на площад " Лубянка ". Загинал е един чиновник на службата. Петима души са ранени.

 © БГНЕС
Силни крясъци и изстрели стряскат минувачите на " Лубянка " към 18,20 ч локално време. Руските медии оповестиха малко по-късно, че е открита пукотевица в приемната на Федералната работа за сигурност. Районът мигновено е отцепен. Транспортът е спрян. Входът за метрото на " Лубянка " е блокиран.

По първична, непотвърдена информация, нападателите са били трима. Трима души са били убити, а трима - ранени. Половин час по-късно обаче от ФСБ оповестиха публично, че нападателят е работил самичък и че е обезвреден, откакто се е барикадирал в прилежаща постройка - на улица " Голяма Лубянка ". Нахлуване в централата на ФСБ не е имало. Самоличността на стрелеца се обяснява.
 © БГНЕС
Двама чиновници на ФСБ са тежко ранени, заяви съветското здравно министерство. Следственият комитет на Русия разгласи, че е заведено дело за ликвидиране и за опит за ликвидиране на членове на правоохранителните органи. Следствието третира нападението като терористичен акт.

Той се случи в Деня на служащия в органите за сигурност на Русия, минути след края на огромната годишна конференция на Владимир Путин. Президентът съобщи по-рано, че през отминаващата година са предотвратени 33 терористични акта на територията на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР