Мъж почина рано тази сутрин след цяла нощ обикаляне с

...
Мъж почина рано тази сутрин след цяла нощ обикаляне с
Коментари Харесай

ПАК СЕ ЗАПОЧНА: Мъж почина от ковид след нощно обикаляне с линейка в София

Мъж умря рано тази заран след цяла нощ циркулиране с кола за спешна помощ в търсене на свободно място за лекуване. Поредната жертва на коронавирус и на неуместната здравна система е бащата на колегата-фоторепортер от организация " Булфото " и прочут доброволец Тихомира Методиева-Тихич, която сама заяви тъжната новина за кончината му. 



Татко й е бил с доста ниска сатурация (50 по измервания у дома) и се е нуждаел от неотложно кислородно лекуване в опит да пребори затрудненията на ковид, който сякаш си бил отишъл. 

Семейството обаче по този начин и не съумява да стигне до обезпечаването на болнично легло. Защото публично места няма. " Надяваме се някъде да се смилят ", написа в смут през нощта Тихич. 

В последна сметка индивидът губи живота си.

Междувременно от Сдружението " Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма ", основано от именития проф. Чавдар Ботев, издадоха зов към пациентите: 

" Болниците са претъпкани, коридорите на медицинските центрове са претъпкани. Сдружението разполага с 3 кислородни апарата, 3 пулсоксиметъра и най-важното - с протокол за лекуване ". И подсетиха да се свързват с членове на сдружението за осъществяването му. 
ТЕМА преди 5 дни 1485 преди 7 дни 1221 преди 9 дни 757
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР