Мъж от Кения се състезава в Откритото първенство по шах

...
Мъж от Кения се състезава в Откритото първенство по шах
Коментари Харесай

Мъж се престори на жена заради награда в шампионат по шах. Какво го издаде?

Мъж от Кения се състезава в Откритото състезание по шах на своята страна, представяйки се за жена. Измамата му обаче е разкрита и всичките му победи са анулирани. 

За присъединяване в женската част на шампионата " шахматистката " се записала под името Милисънт Авуор. Той идвал на надпреварите в обичайно мюсюлманско облекло и никаб с процеп за очите и не общувалс никого устно, отговаряйки на въпроси единствено документално, съобщава Chess.com.

По време на шампионата той два пъти победил някогашната шампионка на надпреварата Глория Джумба и най-силната шахматистка от Уганда Ампира Шакира, което провокирало съмненията на съдиите.

Главният рефер Антъни Кионга изясни, че личният състав в началото не се е намесил в обстановката, смятайки, че си имат работа с православна мюсюлманка. След време обаче реферите забелязали, че играчът не върви като жена и носи мъжки обувки.
 Човек, състезател, шах, шампионат, съревнование, шарлатанин, никаб Шахматистът е студент в университета в Найроби Снимка: Chess.com
След четвъртата игра играчът бил отведен в обособена стая, където поискали персоналната му карта. Оказа се, че шахматистът е студент в университета в Найроби. Той призна, че се е представял за жена, с цел да завоюва огромната премия от $3815 заради финансови проблеми. Естествено, незабавно е елиминиран от шампионата.

Тази година общият награден фонд на Kenya Open е 42 000 $.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР