Мъж от Калифорния прекара почти 40 години в затвора за

...
Мъж от Калифорния прекара почти 40 години в затвора за
Коментари Харесай

Освободиха мъж, бил 39 години в затвора за двойно убийство, което не е извършил

Мъж от Калифорния прекара съвсем 40 години в пандиза за двойно ликвидиране, което не е направил. В сряда губернаторът на Калифорния Джери Браун даде прошка на 70-годишния Крейг Коли, откакто ДНК-тест покозал, че той е почтен.

На 11 ноември 1978 година 24-годишната Ронда Уич и 4-годишният й наследник Доналд са открити мъртви в жилището на младата жена в Сими Вали край Лос Анжелис. Майката е била удушена с въже от макраме, а синът е умрял в резултат на задушаване. Полицията задържала някогашния другар на Ронда – Крейг Коли, с който се разделила малко преди гибелта си.
При първия развой правосъдните заседатели не могли да реализират единогласие дали Коли е отговорен, само че през 1980 година той получил доживотна присъда без право на обжалване. През цялото време мъжът упорствал, че е почтен, а в пандиза бил за образец – не се забъркал в банди, не проявявал принуждение, отдал се на религията.
Миналата година полицията отворила още веднъж случая, откакто пенсионирал се детектив изразил терзанията си по отношение на това дали Коли е отговорен. Понастоящем проверяващите разполагат с технологии, които не са били налични преди близо 40 години. ДНК-експертиза посочила, че Коли е почтен. Мъжът е освободен в навечерието на Деня на благодарността, който в Съединени американски щати означиха по-рано тази седмица.
Областният прокурор Грегъри Татън и шефът на локалната полиция Дейвид Ливингстън дефинират случая като „ драматичен “. Млада жена и малко дете са мъртви, а Коли е прекарал зад решетките 39 години за ликвидиране, което евентуално не е направил, означават те. И показват вяра същинският провинен за ужасното закононарушение да бъде изправен пред правораздаването скоро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР