Мъж от Калифорния, който твърдеше, че бонбоните Skittles са негодни

...
Мъж от Калифорния, който твърдеше, че бонбоните Skittles са негодни
Коментари Харесай

Оттеглиха съдебен иск, твърдящ че бонбоните Skittles са отровни

Мъж от Калифорния, който твърдеше, че бонбоните Skittles са " негодни за консумация ", защото съдържат прочут токсин, отдръпна федералния си иск против производителя на бонбони Mars Inc.

Джениъл Темс непринудено приключи делото, съгласно заявката на юристите му в Оукланд, Калифорния.

Не е посочена причина за отдръпването. В правосъдния иск от 14 юли Mars Inc. е упрекната, че е заплашила консуматорите на Skittles, като е употребила " нараснали равнища " на титаниев диоксид - съединяване, което частната компания е дала обещание през 2016 година да отстрани последователно в продължение на пет години.

Въпреки че доста храни съдържат титаниев диоксид за прибавяне на цвят, разнообразни изследвания през годините слагат под въпрос неговата сигурност.

Тази година Европейският съюз забрани потреблението му като хранителна добавка, защото може да повреди ДНК.

На 30 септември Mars, основана в Маклийн, Вирджиния, изиска съдът да отхвърли желае на Темс.

Тя съобщи, че потреблението на " дребни количества " титаниев диоксид не е навредило на ищеца и е в сходство с наредбите на Американската организация за храните и медикаментите.

" Доволни сме от този резултат и удостоверяваме уговорката си да произвеждаме продуктите си в сходство със строги условия за качество и сигурност ", обявиха от компанията Mars по отношение на отдръпването на желае.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР