Мъж, издирван заради предполагаемата му роля в бунтовете от 6

...
Мъж, издирван заради предполагаемата му роля в бунтовете от 6
Коментари Харесай

Заловиха мъж с експлозиви близо до дома на Барак Обама

Мъж, търсен поради хипотетичната му роля в протестите от 6 януари в Капитолия, е задържан, откакто е хванат с експлозиви покрай дома на Барак Обама.

Тейлър Таранто е бил видян от органите на реда на няколко улици от вкъщи на някогашния президент във Вашингтон, съгласно чиновник на правоохранителните органи, осведомен по въпроса.

37-годишният мъж побягнал, а Сикрет сървис го преследвали и го задържали, преди да стигне до парцела.

Не е ясно дали семейство Обама е било в дома си по време на ареста му, само че никой не е потърпевш.

Фургонът на Таранто е бил паркиран покрай мястото, където е бил задържан, и в него са открити голям брой оръжия и материали за изработката на експлозив, сходен на коктейл " Молотов ".

Въпреки че той не е бил направен, прецизира изданието.

Таранто и преди е отправял закани против обществена персона по време на неотдавнашни излъчвания онлайн в обществените медии, а американски чиновник съобщи пред CBS News, че той не се е озовал в региона на Обама по простъпка.

Джейсън Бел, изпълняващ длъжността помощник-началник на полицията на Капитолия за защитните и разследващите интервенции, съобщи в изказване, че чиновниците на неговата организация сътрудничат на следствието " заради опасения за публичната сигурност и опцията за принуждение против членове на Конгреса ".

Повече от 1000 души са упрекнати във федерални закононарушения, свързани с протеста в Капитолия.

Над 600 от тях са се признали за отговорни, а към 100 други са наказани след правосъдни процеси.

Повече от 550 обвинени за протеста са наказани, като повече от половината от тях са получили санкции отнемане от независимост от шест дни до 18 години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР