Махмурлукът е едно от най-неприятните последствия от употребата на алкохол.

...
Махмурлукът е едно от най-неприятните последствия от употребата на алкохол.
Коментари Харесай

Сигурните начини да се отървете от махмурлука

Махмурлукът е едно от най-неприятните последици от използването на алкохол. Това се случва няколко часа след празненството (обикновено на идващия ден) и е съпроводено от неприятни физически чувства: главоболие, гадене, изнемощялост, студена пот и сухота в устата.

Освен това, човек се разболява психически, защото при честа и несъразмерна приложимост на алкохол, той става по-уязвим към депресивни положения.
Как да се отървете от махмурлука:
Да се ​​отървете от махмурлук значи освен облекчение на признаците, само че и унищожаване на главните аргументи: дехидратация и интоксикация. Важно е да се възвърне водно-солевия баланс, равнищата на кръвната захар и кислорода в кръвта. В изключително тежки случаи може да се стигне до потребност от помощта на доктор, само че с лек махмурлук можете да се справите сами, като употребявате наличните средства.

1. Дълбок сън

Понякога дългата отмора и сън са задоволителни, с цел да дадат на тялото време и сили да се върне към естественото действие. Въпреки че потреблението на алкохол постоянно утежнява качеството на съня, той става периодически и плитък. Продължителната липса на качествена отмора утежнява признаците на махмурлук. Затова не планирайте да ставате рано, в случай че сте пили прекалено много. Опитайте се да отделите време за отмора и сън незабавно щом се появи опцията. Това ще избегне главоболието, умората и раздразнителността, които съпътстват махмурлука.

2. Пълноценна закуска

Сутрешното хранене е най-важното за деня. Балансираната закуска ще ви енергизира и облекчи махмурлука, като поддържа равнищата на кръвната захар, умората и гаденето. Някои изследвания демонстрират също, че поддържането на съответни равнища на кръвната захар може да облекчи признаците, свързани с алкохола, като намали киселинността в организма. Здравословната закуска може да помогне за понижаване на резултатите на празненството, изключително в случай че съдържа значими витамини и минерали. Изберете леки храни, постни протеини и комплицирани въглехидрати. Подходящи са каша, пилешко и задушена риба, печени зеленчуци.

3. Чиста вода

Дехидратацията, която човек не вижда, когато пие алкохол, поражда по няколко аргументи. Алкохолните питиета имат диуретичен резултат, което води до загуба на течности и електролити, нужни за естественото действие на всички системи на тялото. Твърде доста алкохол постоянно може да аргументи гадене и повръщане, което може да докара до по-голяма загуба на течности. Дехидратацията води до замаяност, главоболие и сухота в устата, които съпровождат човек ден след хранене. За да отскочите бързо, би трябвало да пиете чиста вода. Поддържайте режима си на пиянство през целия ден. Към водата може да се добави захар или мед, с цел да се възвърне равнището на електролита и да се понижат признаците на махмурлук.

4. Лекарска помощ

Ако познатите домашни средства не оказват помощ и се чувствате доста зле, потърсете помощ от експерти. Особено значимо е да извършите това, в случай че има болки в стомаха, гърдите или в профил, нараснала сърдечна периодичност, температура и спад на налягането, постоянно повръщане и комплициране. В съществени случаи ще е належащо вярно лекуване с въвеждането на медикаменти през капкомер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР