Маха Ваджиралонгкорн беше коронясан официално за крал на Тайланд на

...
Маха Ваджиралонгкорн беше коронясан официално за крал на Тайланд на
Коментари Харесай

Kоронясaха официално Маха Ваджиралонгкорн за крал на Тайланд

Маха Ваджиралонгкорн беше коронясан публично за крал на Тайланд на обилна гала в Големия замък в тайландската столица Банкок, предадоха международните организации.

В 12,09 ч. локално време (05,09 ч. по Гринуич) кралят самичък сложи на главата си Великата корона на успеха - кралска регалия, тежаща над седем кг, изваяна от злато и инкрустирана със скъпоценни камъни. Маха Ваджиралонгкорн се възкачи на престола след кончината на татко си крал Пумипон Адулядет през октомври 2016 година Церемонията по коронацията му обаче бе забавена поради спазването на печал в памет на починалия крал, властвал в Тайланд в продължение на 70 години. На церемонията през днешния ден новият крал извърши няколко характерни ритуала, облечен в бяло, след което се преоблече в кралски одежди, обшити със злато.

Церемонията, почнала с оръжейни салюти, съчетаваше будистки и хиндуистки ритуали в сходство с тайлайндските будистки обичаи и с вярването, че кралете на Тайланд са преобразяване на хиндуисткия господ Вишну. Тържествата по коронацията на краля не престават на следващия ден и в понеделник. Утре е планувано да има парадно шествие, което ще продължи 7 километра и се чака да притегли 150 000 фенове в остарялата част на Банкок. В понеделник кралят ще приветства множеството от балкона на огромния замък в Банкок. Церемониите костват 31 милиона $.

В навечерието на коронацията кралят помилва 50 000 пандизчии от цялата страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР