Магнитните гривни бяха често срещан аксесоар в близкото минало, който

...
Магнитните гривни бяха често срещан аксесоар в близкото минало, който
Коментари Харесай

Магнитни гривни – бижу демоде или реален лек?


Магнитните гривни бяха постоянно срещан аксесоар в близкото минало, който последователно се позагуби. И въпреки от тази позиция да се одобряват за демоде, не трябва да подценяваме обстоятелството, че доста хора ги носеха с лечебна цел. Дали в действителност са ефикасни?

Магнитната терапия е способ от различната медицина, прилаган още по времето на фараоните. Навярно още античните египтяни са били осведомени с потребността от от време на време прегрупиране на електромагнитните полета на тялото ни.

Именно балансирането на естественото електромагнитно биополе

на човешкото тяло е главната цел при потребление на магнитни гривни.

Счита се, че този развой оказва удобен резултат и физически , и душевен . Поддържането на електромагнитното поле, естествено образувано към тялото ни, може да помогне за по-бързо отшумяване на хронични ставни и мускулни болки, за възстановяване на концентрацията и менталното положение, даже за управление на някои проблеми с кръвообращението или кръвотворните функционалности.

Клинични изследвания демонстрират, че мощните магнитни полета може да окажат въздействие върху хемоглобина – главният транспортен белтък на кръвта, свързващ и пренасящ кислорода и въглеродния диоксид към и от

клетките. В структурата на всяка молекула хемоглобин има по 4 заредени стоманени атома , които са подвластни на физичните закони в магнитното поле. Именно този принцип заляга в основата на приложението на магнитните гривни за здравни цели.

Свързани публикации.. Синузит – по какъв начин да го лекуваме с различна медицина? 1 Магнитни стихии – въздействат на здравето ни, само че по какъв начин? 0 Как да се предпазим от мощните магнитни стихии? 4

Подръжниците на тази концепция акцентират, че наличието на магнит покрай дадена точка на тялото насочва повече кръв към съответната зона, подобрявайки оросяването и осигурявайки охлаждащ и болкоуспокояващ резултат.

Според по-скептично настроените експерти обаче силата на полето, основано от магнитите в една гривна, е толкоз слаба, че не може да предизвика никакъв резултат, върху който и да било съставен елемент на организма. Според тях следените положителни резултати при някои хора, ползващи магнитни гривни като лечебно средство, да поселдствие само от пласебо резултат.

Като цяло обаче надвива позитивната оценка за въздействието на магнитните гривни върху човешкото здраве. Макар и слабото стимулиране на кръвообращението, което те обезпечават, оказва помощ за възстановяване притока на О2 и хранителни субстанции и отвеждането на токсините от съответните зони на тялото. На процедура в тези зони се подсигуряват оптимални условия за клетките и тъканите, което в дългогодишен аспект може да повлияе добре целия организъм.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР