Лечението с билки, акупунктура и други комплементарни алтернативни методи за

...
Лечението с билки, акупунктура и други комплементарни алтернативни методи за
Коментари Харесай

Алтернативните методи за лечение на рак могат да бъдат опасни


Лечението с билки, акупунктура и други комплементарни различни способи за терапия на пациенти с рак може да се окажат не толкоз безвредни.

Ново изследване разкрива, че пациенти с разнообразни ракови болести включват разнообразни способи от различната медицина не като част от лекуването с стандартните способи, а като единствен способ за терапия. Това, съгласно откривателите носи сериозен риск.

Изследователите направили наблюдаване на група от 258 души, при които били приложени този вид допълващи (комплементарни) способи . Като контролна група за съпоставяне били проследени 1032 души. Комплементарната терапия включвала лекуването с билки, витамини, способи на обичайна китайска медицина, хомеопатия, натуропатия, йога, акупунктура и други.

Лицата, обръщащи се към методите на комплементарната медицина били постоянно млади дами, частно осигуряващи се и с висок социалноикономически статус. Тези пациенти не отсрочват за по-дълго във времето пускане на лекуването, само че са с изразена податливост към отвод от хирургично лекуване, химиотерапия, лъчетерапия и лекуване с хормони.

При тези пациенти е налице по-нисък % на 5-годишна преживяемост, както и двойно по-голям риск от смъртен излаз.

Свързани публикации.. Нови проучвания хвърлят светлина върху действието на хомеопатията 0 Какво съставлява натуропатията? 0 Акупунктура – ползва се за лекуване на редица болести 0

Комплементарното лекуване не води до щета при паралелното му приложение с методите на стандартната медицина.

Главният създател в изследването – Джеймс Б. Ю (James B. Yu), който е доцент по лъчелечение към Йейл изрича мнение, че лекуването на рака буди боязън и е обикновено всеки да търси терапия, която разрешава отбягване на странични резултати, а редом с това дава обещание единствено позитиви.

Според него е належащо медиците да се вслушват деликатно в своите пациенти и да им оказват помощ да интегрират тези лечения редом с стандартни способи на лекуване.

Предполага се, че различните способи могат да бъдат от изгода при паралелното им използване, дружно с стандартните способи. По този метод някои от страничните резултати на стандартната терапия могат да бъдат понижени. Често пациентите, които се обръщат към различни способи чакат постигането на изцеление единствено въз основата на тяхното деяние, само че към момента не са открити доказателства, които да потвърждават тяхната опция за това.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР