Магнезият участва в близо 300 биохимични процеса в нашия организъм

...
Магнезият участва в близо 300 биохимични процеса в нашия организъм
Коментари Харесай

Недостигът на магнезий и последиците от него

Магнезият взе участие в близо 300 биохимични процеса в нашия организъм и е в действителност нужен за естественото действие на тялото. Ето признаците, че имаме потребност от спомагателен банкет на този минерал.

Безсъние

Това е главният симптом за магнезиев недостиг. Разбира се, може да намерим доста аргументи за будуването нощем, измежду които водещо е и психическото напрежение денем.

Но магнезият е кадърен да увеличи равнищата на хормона на съня мелатонин и да редуцира кортизола и адреналина . По този метод удължава часовете сън, съкращавайки времето за заспиване.

 Снимка 366084

Така, без значение от повода, на която считаме, че се дължи безсънието, отговорът е в магнезия. При 92% от участниците в ново проучване, представено от Daily Mail, се следи позитивна смяна.

Тя е обвързвана на първо място с понижаване на напрежението и безпокойството, а оттова идва и резултатът върху съня. Магнезият се усвоява сносно и под формата на крем или гел , нанасяйки се непосредствено върху кожата преди сън.

Проблеми с костите и ставите

Остеопорозата може да е болест, която идва с възрастта, само че го прави и при дефицита на магнезий. Ако не одобряваме задоволително от него, това въздейства отрицателно на костната компактност . Затова и участва в множеството хранителни добавки за кости, за коса и за нокти.

 Снимка 366085

Мускулите

Точно както дефицитът на магнезий води до по-голям късмет от костни фрактури, по този начин страдат и мускулите, когато не си го набираме в задоволителни количества. Минералът подкрепя мускулния тонус и по-бързото възобновяване след усилена тренировки или контузии.

Слабост в мускулите и неспособност да изпълняваме нормалните физически натоварвания са ясни признаци, че страдаме от дефицит на магнезий. Същите са и мускулните крампи, които могат да ни причинят сериозен дискомфорт и доста безсънни нощи.

Кръвно и пулс

Влиянието на този по този начин значим минерал може да се усети и при премерване на кръвното налягане. Ако то е високо в по-голяма част от времето, значи би трябвало да одобряваме повече магнезий. В противоположен случай рискуваме да попаднем в черния лист на прекарали сърдечен удар.

Аритмията също е симптом, че евентуално се нуждаем от повече магнезий.

 Снимка 333677

Емоционални положения

Както споменахме нагоре, магнезият е измежду значимите субстанции, от които не трябва да лишаваме организма си, точно и тъй като се грижи за това да се усещаме спокойни и неподвластни на стрес .

Но в случай че сходни чувства не са ни нагостявали неотдавна, а по-скоро сме на крачка от меланхолия, то тогава незабавно би трябвало да вземем ограничения за възобновяване на магнезиевия баланс в организма.

Всички изброени дотук признаци може да са породени освен от дефицит на магнезий. Но в случай че не можем да сме сигурни за първоизточника им, приемът на хранителна добавка и по-честото изразходване на храни, богати на минерала , сигурно няма да ни навреди.

 Как да познаем, че имаме витаминен недостиг
Как да познаем, че имаме витаминен недостиг

Мултивитамините не са единственото решение

Въпросните храни са: спанак, броколи, мента, босилек, авокадо, банани, бадеми, кашу, кафяв ориз, овесени ядки, стафиди, фъстъци, тиква, кисело мляко, шоколад.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР