Магическото родопско село Долен ще посрещне шестото издание на международната

...
Магическото родопско село Долен ще посрещне шестото издание на международната
Коментари Харесай

Креативни специалисти от цял свят ще творят в Родопите

Магическото родопско село Долен ще посрещне шестото издание на интернационалната лятна академия Summer Scriptwriting Base, която към този момент набира участници.

Тазгодишното издание на Summer Scriptwriting Base, с уредници Arte Urbana Collectif, ще бъде на тематика „ Паралелни действителности “, като особено за събитието, от целия свят ще дойдат интернационално приети експерти в областта на игровия дизайн, театралните изкуства, виртуалната действителност, сценарийното писане и други, които ще влязат в ролята на ментори и ще показват извънредно скъпи лекции и уъркшопи на участниците.

Лятната академия Summer Scriptwriting Base предлага неповторима композиция от завладяващо образователно прекарване, креативно пътешестване и усамотение надълбоко в планината, в едно от най-красивите и живописни селища в България. В рамките на 8 дни, участниците ще придобият задълбочени знания и умения във вълнуващи и настоящи тематики като създаване на научнофантастични и фентъзи светове, основаване на ролеви игри, интерактивни истории и дизайн на игри и игровизирани прекарвания с паралелни действителности.

Тазгодишната тематика „ Паралелни действителности “ не е определена инцидентно. 7 от 10 от най-касовите филми на всички времена принадлежат към жанровете научна фантастика и фентъзи.

Специално от Италия за Summer Scriptwriting Base 2022 ще дойде Алесандро Джованучи (Италия) - музиколог, учител и дизайнер на игри, който интензивно работи на сцената на Life Action Role-playing (LARP) игрите (ролеви игри на живо) и е създател на някои от най-популярните LARP игри в Европа през последните години.

Лятната академия ще посрещне още Каспар Шелбред (Дания/ Франция) - инструктор, режисьор и реализатор – профилиран в актьорско майсторство, импровизация и клоунада. Основател е на личен преподавателски бранд IMPRO SUPREME (2010), кодиректор на Impro Academy Paris и соло актьор по целия свят от 2013 година с неговото неподготвено шоу PLAN C.

Директно от слънчева Малта, особено за Summer Scriptwriting Base 2022 ще пристигна и Джонатан Барбара - докторант в Тринити Колидж Дъблин в региона на виртуалната действителност, интерактивните разкази и нематериалното културно завещание. Той е и учител в малтийския Saint Martin’s Institute of Higher Education по изобретателно компютиране, игрови дизайн, интерактивни разкази, трансмедийно описване на истории и създаване на наративни светове.

Ментор на лятната академия за 2022 година ще бъде и Мирко Стойкович - актьор, живеещ на Балканите, както той самичък се дефинира. Мирко е създател на сюжет на тематика изкуствен интелект, създател и режисьор на учебен ефирен сериал, победител в два хакатона за виртуална действителност и създател на сполучливи политически ПР акции. Той е и основател на необятно публикувани игри в цяла Англия, създател на видеоигри за американски и немски студия и така нататък

Ментор на Summer Scriptwriting Base ще бъде и Нина Лунд Вестердал (Дания), която твори в региона на урбанистичната процедура и игралните изкуства. Архитект по обучение, тя осъществя взаимни, мултидисциплинарни планове, поемайки функции като художник, сценограф, графичен дизайнер или куратор. Нина е осъществила над 40 плана за градско изкуство в цяла Европа. Нейни планове са представяни на Архитектурното триенале в Осло. Нина е деен участник в нововъзникващия род на скандинавските ролеви игри онлайн (Nordic LARP).

 

Академията ще се организира от 22 до 30 юли тази година. Всички искащи да се включат могат да заявят присъединяване онлайн или на градинското подгряващо празненство на Summer Scriptwriting Base, което ще се организира на 28-ми април от 19:30 часа в столичния клуб " К.Е.В.А ”. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР