Магдалена Петрович е от София, но е родена в Сърбия,

...
Магдалена Петрович е от София, но е родена в Сърбия,
Коментари Харесай

Енергия, сила и страст – Магдалена Петрович и виолончелото

Магдалена Петрович е от София, само че е родена в Сърбия, а на виолончело свири със пристрастеност и неизчерпаема сила повече от 20 години, с помощта на което е измежду най-популярните млади родни инструменталисти.

Талантът ѝ е школуван с помощта на майсторски класове в ред страни и образование в Royal Academy of Music в Лондон, както и в Хага. Свирила е на доста международни подиуми с разнообразни български и задгранични обединения и музиканти.



Програмата, която ни е приготвила за присъединяване си в Street Music Fest, включва известни части като Radio Active, Viva Lavida, Watermelon sugar, New Rules, Caravan,Skyfall, Bitter Sweet, Simphony, Pink Panter theme song и известни тематики от филмовата музика. Уникалното при осъществяването ѝ е, че то с изключение на виолончелото ще включва и луп машина, с  добавени перкусионни претекстове в комбиниране с фрагменти от известни типичен творби.

За " Момичетата от града "  Магдалена Петрович разкри, че напълно скоро й предстоят фотоси на клип точно за този нов план с луп машината, който тя най-често извършва и когато влиза в ролята на махленски актьор.

„ Аз съм професионален музикант, само че да - изсвирвам и на улицата. Харесва ми. Извадих си дори и позволение. Това, по което работя в последно време, е планът ми с луп машината  Boss - RC 300 , с която протоколирам няколко гласа на челото настрана и ги пущам да звучат дружно. Записвам също по този начин и темп - употребявайки самия корпус на челото или правейки beatbox онлайн.

Това е план, който споделям с хората на улицата  и отзивите са повече от положителни. Винаги се събират тълпи и постоянно ме канят на разнообразни събития, като ме видят по какъв начин изсвирвам. Аз обичам публиката и тя ме обича. Това е една взаимна сила! ”, показа с нас Магдалена Петрович.

Младата надарена изпълнителка се въодушевява от музиканти като виолончелистите Сол Габета и  Йо-Йо Ма, а неин кумир в поп промишлеността е Дуа Липа, от чиито песни черпи мощ и наслада. Сред обичаните реализатори на Магдалена са още Coldplay, Imagine Dragons Maroon 5 и Sigala.

Ето какво още показа за себе си:

„ Вдъхновяват ме чистотата в природата, чистите хора - хората с полезности и хората, които са свързани с природата. Вдъхновяват ме хората, които почитат тялото си и спортуват - тъй като с тях мога да си приказвам по-свободно и по - бързо.

Харесвам същинската и безусловна обич и когато видя някой да се целува на улицата. Вдъхновява ме и ме почиства морето - когато плавам в него. Доста постоянно нямам време да се вдъхновя от външни фактори и се въодушевявам от себе си - тъй като нямам избор!

Вдъхновяват ме професионални музиканти - музиканти които знаят по какъв начин да се държат на сцената, само че и знаят по какъв начин да се държат и отвън сцената - професионално и колегиално. ”

Магдалена Петрович, като се изключи че се усеща отлично сама на сцената, е музикант, който обича колаборации с актьори и ансамбли, търсещи ексцентрично звучене и разбъркване на музикални стилове. Била е част от Националната „ Младежка филхармония “ – София, с която свири в Австрия, Франция, България, Германия, Чехия. През 2016 година взе участие в Rutesheim Cello Academy (Германия), където работи с Якоб Спан, Вен Син Янг и джаз виолончелиста Стефан Браун, както и във фестивала “Пабло Касалс ” (Франция), където посещава майсторски клас на Никлас Шмид.
 Рада Илиева, за която музиката е независимост, лекост и благополучие

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР