Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи заяви пред БНТ,

...
Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи заяви пред БНТ,
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи: Няма да оттеглим исканията си

Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи съобщи пред Българска национална телевизия, че автобусните превозвачи няма да отдръпват настояванията си и това, което може да ги накара да преустановят протестни дейности, е те да бъдат решени.

Автобусните превозвачи стартират митинг от през днешния ден. Фирмите са недоволни от системата " бонус-малус ". Те упорстват и за смяна в Закона за автомобилните транспорти, посредством която нерегламентираните транспорти ще се смятат за закононарушение.
Магдалена Милтенова, Конфедерация на автобусните превозвачи: Ние няма да оттеглим настояванията си. Това, което може да ни накара да преустановим протестни дейности, е те да бъдат решени. Това са проблеми, които ние сме поставяли години наред. Знаете, че февруари месец ги бяхме сложили и пред премиера, когато също бяхме оповестили митинг. Тогава го отменихме, тъй като се поеха съответни задължения с съответни периоди да се изпълнят настояванията ни. Но в действителност към днешна дата нито един от тези наши проблеми не е решен.
Имаме главен проблем, който се състои в средствата за субсидиране, които са извънредно незадоволителни и които се разпределят единствено сред огромните градове. В момента сме в една неуместна обстановка - 28 млн. лева са средствата за дотация, от която 19,5 млн. отиват в 7 града.
 Започва митингът на автобусните превозвачи Започва митингът на автобусните превозвачи
Протест на автобусните превозвачи стартира от през днешния ден.
Магдалена Милтенова: Важно е да подчертаем, защото излезе в медийното пространство, че протестираме поради тол системата. Това е последното нещо, поради което бихме протестирали сега. Защото, в случай че не решим тези проблеми, които сме сложили, няма да имаме потребност от тол система, заради обстоятелството, че няма да се движим и няма да правим транспортите, тъй като ще банкрутираме.
Основният проблем, който имат превозвачите, съгласно Милтенова, е нерегламентираният транспорт на пасажери, който би трябвало да бъде решен незабавно посредством инкриминиране на действието.

Другият проблем е законодателната рамка - измененията в Закона за автомобилните транспорти, които протестиращите желаят да бъдат признати.

На 13 януари автобусните превозвачи ще прекратят транспортите, в случай че до тогава не бъдат изпълнени настояванията им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР