Магазините също ще бъдат задължени да държат вратите затворениДокато цяла

...
Магазините също ще бъдат задължени да държат вратите затворениДокато цяла
Коментари Харесай

Испания забрани климатиците да бъдат нагласяни под 27 градуса

Магазините също ще бъдат задължени да държат вратите затворени

Докато цяла Европа се бори с рискови горещини и възходящи разноски за сила това лято, Испания издаде декрет, изискващ климатизацията на публичните места да бъде настроена на или над 27 градуса. Мярката ще важи за офиси, магазини, питейни заведения и заведения за хранене, както и системите на градския превоз и транспортните центрове.

В указа се подрежда поддържане на отоплението на или под 19 градуса по Целзий през зимата.

Указът е част от законопроект, признат от испанското държавно управление в опит да се понижи потреблението на газ в страната със 7%, в сходство с неотдавнашните енергийни съглашения на Европейския съюз за ограничение на зависимостта от съветски газ.

Магазините също ще бъдат задължени да държат вратите затворени, а отоплителните системи би трябвало да се ревизират по-често, с цел да се увеличи успеваемостта съгласно новите ограничения, сподели испанският министър на екологичния преход Тереза ​​Рибера, представен от.

Мерките включват изключване на осветлението на витрините след 22:00 часа. Уличното осветяване няма да бъде наранено.

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи новия пакет предходната седмица, като сподели: „ Просто би трябвало да влезете в търговски център, с цел да разберете, че може би температурата е прекомерно ниска. “

Указът на Испания ще остане в действие най-малко до ноември 2023 година

Глоби за отворени порти във Франция

Испания не е единствената европейска страна, която се пробва да се бори с потреблението на сила и разноските. Във Франция шефове и притежатели на климатизирани магазини, които си разрешават да оставят вратите на помещението отворени при включен климатик, могат да бъдат с осъдени с до 750 евро. Там се не разрешава

Забранява се и потреблението на светещи улични рекламни пана и табели сред 1 след среднощ и 6 сутринта. Изключение вършат светещите рекламни табели, които се намират на гарите и летищата. Според енергийното министерство това усилва потреблението на ток с 20%.

Към рекомендациите за икономисване на ток влиза и изключване на безжичния интернет, на всички всички осветителни тела и електроуреди и устройства, когато те не се употребяват.

Целият пакет от ограничения цели да понижи общата консумация на електрическа енергия в страната прогресивно с 10% за интервал от 2 години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР