Маестрото, чийто последен официален двубой бе загубата от Хуберт Хуркач

...
Маестрото, чийто последен официален двубой бе загубата от Хуберт Хуркач
Коментари Харесай

Федерер: Няма да стана призрак и да забравя тениса frognews.bg

Маестрото, чийто финален формален дуел бе загубата от Хуберт Хуркач в четвъртфиналите на Уимбълдън предходната година, страда от проблеми с колената. Швейцарската легенда удостовери, че последният му дуел на корта ще бъде на двойки в петък вечер. Италианецът Матео Беретини, който е запаса в тима на Тим Европа, ще размени Федерер след това за мачовете на сингъл през уикенда.
Роджър Федерер, написа още БГНЕС.

Швейцарецът към момента не знае сигурно дали ще успее да си партнира с Надал, само че за него това ще е мечтаният сюжет. „ Разбира се, без подозрение. Ще бъде в действителност неповторима обстановка, в случай че се случи “, сподели той на днешната си конференция. Федерер добави, че с 36-годишния Надал са запазили взаимно почитание един към различен през годините макар голямото съревнование за най-големите титли в мъжкия тенис. „ Това, че запазихме почитание един към различен и имаме толкоз приятни взаимоотношения е едно хубаво обръщение освен към тениса, а към спорта, може би даже оттатък. Поради тази причина мисля, че ще е ужасно да се случи – не знам дали ще се реализира на процедура, само че ще бъде специфичен миг “.

Надал, който държи върха за най-вече трофеи от Шлема при мъжете с 22, Новак Джокович, който изостава с една от испанеца, и трикратният първенец в шампионатите от най-висока категория Анди Мъри са в тима на европейците, чийто капитан е легендата Бьорн Борг. Техните съперници от Тим Свят, водени от Джон Макенроу, включват Тейлър Фриц, Феликс Оже-Алиасим и Диего Шварцман.

Федерер показа още, че е благополучен да се сбогува с тениса на 41-годишна възраст, само че призна, че решението е оставило „ горчив усет “ у него. „ Винаги искаш да играеш постоянно. Обичам да бъда на корта, да играя против останалите тенисисти, да пътувам. Никога не съм усещал, че всичко това ме затруднява, да спечелвам, да се наставлявам от загубите, всичко беше съвършено. Обичам кариерата ми от всеки един ъгъл “. Швейцарецът е задоволен и от това къде се намира в дебата за Най-велик тенисист при мъжете за всички времена, макар че ще приключи зад Надал и Джокович по брой трофеи от Шлема. „ Определено съм доста горделив и благополучен от това къде се намирам. Един от най-големите моменти в кариерата ми сигурно беше спечелването на 15-та купа от Шлема на Уимбълдън, когато рекордьорът тогава Пийт Сампрас беше на трибуните. Всичко по-късно беше бонус “.

Маестрото добави, че е идеално за него да завърши в Лондон, където реализира толкоз доста триумфи по време на професионалния си път. „ Този град беше доста специфичен за мен през годините, може би най-специалното място с Уимбълдън и „ О2 Арена “ тук. Играейки тук и класирайки се за заключителния Мастърс толкоз доста години, просто счетох, че ще е най-правилното място “. Той не има намерение по никакъв метод да изчезва от радара без значение от идното си отдръпване. „ Просто желаех да кажа на почитателите, че няма да бъда фантом. Забавно е, тъй като преди приказвах за Бьорн Борг. Мисля, че той не посети Уимбълдън в продължение на 25 години. Това, по един или различен метод, наранява всеки почитател на тениса. Абсолютно задоволително, животът е негов, аргументите също. Но не считам, че ще бъда като него. Тенисът ми даде толкоз доста. От доста време съм в играта, обикнах толкоз доста неща “, заключи Федерер.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР