Мадрид. Летището на испанския остров Ла Палма (част от архипелаха

...
Мадрид. Летището на испанския остров Ла Палма (част от архипелаха
Коментари Харесай

AENA: Летището на испанския остров Ла Палма преустанови работата си заради продължаващото изригване на вулкана

Мадрид. Летището на испанския остров Ла Палма (част от архипелаха Канарски острови) е затворено заради вулканично изригване. Това заяви испанският летищен оператор AENA, предава РИА Новости .

„ Летището не работи заради натрупването на пепел. Работата по почистването е почнала, само че обстановката може да се промени всеки миг “, разгласи операторът в обществената мрежа „ Туитър “. Останалите летища на Канарските острови не престават да работят, само че операторът предлага на пасажерите са се свържат с самолетните компании си за изясняване на информацията.

693 полета до Канарските острови бяха осъществени в петък, макар че компанията Binter спря полетите до островите Ла Гомера и Тенерифе, с изключение на тези до Ла Палма.

Изригването на вулкана продължава седми ден. Според специалисти лавата е унищожила повече от 400 здания, множеството от които жилищни. Над 6 хиляди души бяха евакуирани от зоната на бедствието. Според прогнозите на Института по вулканология на Канарските острови изригването може да продължи от 24 до 84 дни.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР