Мачовете в най-високата дивизия на Мексико, които трябваше да се

...
Мачовете в най-високата дивизия на Мексико, които трябваше да се
Коментари Харесай

В Мексико спряха футболното първенство след бой между фенове в Керетаро

Мачовете в най-високата дивизия на Мексико, които трябваше да се играят през днешния ден, бяха анулирани поради здрав пердах сред последователи на Керетаро и Атлас (Гуадалахара), който е настоящ първенец на страната по футбол.

Инцидентът се разигра през вчерашния ден, а срещата беше прекъсната в 62-ата минута, когато на доста места по трибуните избухнаха спорове, прераснали в всеобщи боища. Служителите по сигурността отвориха вратите към терена, с цел да могат почитателите, в това число дами и деца, да избягат от трибуните.

Губернаторът на Керетаро Маурисио Кури разгласи във видеосъобщения, че 14 души са признати в лечебни заведения. Четирима от тях са с леки рани, други осем са засегнати, само че в устойчиво положение, до момента в който двама от наранените са в сериозно положение поради сериозността на контузиите. Няма удостоверение дали става дума за същите хора, само че доста видеа в обществените мрежи демонстрираха по какъв начин двама мъже са повалени на земята и са ритани от хората към тях, даже и когато пострадалите са били в безсъзнание.

Хората, които бяха ритани във видеото, са потърпевши в действителност грубо. Това е леке и позор за футбола – място, което би трябвало да забавлява и където желаеме хората да отидат със фамилиите и с децата си. Подобно държание е изцяло недопустимо, съобщи Кури в своето послание.

След като избухна мелето по трибуните, гостуващите футболисти от Атлас (Гуадалахара) избягаха по най-бързия метод в съблекалните, някои от тях даже се скриха в тази на домакините от Керетаро. Други футболисти, измежду които уругвайският вратар на домакините Вашингтон Агуер, отидоха до оградата и пробваха да успокоят почитателите. Но това не даде нужния резултат и няколко минути по-късно се видя по какъв начин част от битките се реалокираха на терена, където продължиха да нанасят удари и ритници. Някои хора бяха въоръжени със седалки, изкъртени от трибуните, и железни пръти. Фен пък беше извадил нож и режеше мрежата на една от вратите, а други нахлули на терена рушаха аварийните скамейки.

Най-мрачният ден за мексиканския футбол, написа един от огромните вестници в страната Ел Универсал.

Гуадалахара – вторият град по величина в страната, е столица на щата Халиско. Високата криминогенна конюнктура в града рефлектира и върху футболните последователи, като предходната година имаше също конфликти сред градските противници Атлас и Чивас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР