Мачът за световната титла по бокс в тежка категория на

...
Мачът за световната титла по бокс в тежка категория на
Коментари Харесай

Кобрата ще се боксира в Саудитска Арабия

Мачът за международната купа по бокс в тежка категория на Кубрат Пулев ще се организира в Саудиска Арабия. Домакин на борбата, която следва на Кобрата, ще бъде столицата на кралството - Рияд.

Пулев ще се боксира за пояса на Световната боксова асоциация - WBA, който сега е владеене на сириеца с немски паспорт - Махмуд Чар.

Битката за регулярната международна купа на WBA ще се организира в края на март или началото на април.

Този пояс е втори по значителност в тежка категория за организацията. Супер международен първенец в Олександър Усик.

Преди няколко месеца WBA реши, че регулярната купа ще бъде анулирана и провежда съединителен мач сред носителя към оня миг Даниел Дюбоа и Усик. Украинецът завоюва и се трансформира в безспорен първенец на WBA.

Междувременно Чар, който закупи купата през 2017 година, само че я загуби 4 години по-късно, поради неактивност, апелира и съдът му възвърне правата на първенец. Сега той би трябвало да пази колана, а любимец №1 за противник е най-хубавият български професионален боксьор.

Мачът към момента е публично доказан от WBA.

Срещу името на германеца от сирийски генезис стоят 34 победи, а против това на Кобрата - 30.

Последният мач на Пулев на професионалния кръг бе през декември 2023 година, когато победи по точки Анжей Вавжик на церемония вечер в Коста Меса. 42-годишният Кубрат се би за купите в тежка категория два пъти, само че загуби от Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Чар от своя страна е в серия от 6 следващи победи и идва след победа с нокаут над Нури Сефери. Битката им се организира през декември 2022 година в Германия. Махмуд печели 20 от срещите си с нокаут и 3 пъти пада с нокаут.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР