ма стайни растения, които ботаниците и специалистите по „фън-шуй” препоръчват

...
ма стайни растения, които ботаниците и специалистите по „фън-шуй” препоръчват
Коментари Харесай

Тези стайни растения пречистват въздуха

ма стайни растения, които ботаниците и експертите по „ фън-шуй” предлагат за домовете и офисите. Трите най-ефикасни естествени „ чистачи” на въздуха са британският бръшлян, бамбуковата палма и спатифилумът.

Английският бръшлян е първенец измежду живите стайни растения в пречистването на вътрешни пространства от въглероден двуокис.



Той има още едно значимо и рядко свойство - натурален абсорбент е и почиства въздуха от соли на тежки метали, отрови и формалдехиди. Особено потребен е като стайно растение за тези, които живеят наоколо до оживени улици, на долните етажи на жилищни здания или в изби.

Бамбуковото палмово дърво (хамедорея) ще ви благодари единствено за обстоятелството, че му е отредено място, където слънцето ще го огрява по няколко часа дневно. Поливането на бамбуковата палма постоянно е излишно. Но това скромно за развъждане растение съвършено почиства въздуха.



Красивият и благороден спатифилум безмилостно се бори против битови и промишлени отрови, абсорбирайки бързо изпаренията на амоняк, ацетон, етанол и бензин. Нито едно стайно растение не може да се оправи по-бързо от него с нездравословните химикали.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР