М ълчалив протест организираха пред сградата на общината в Елхово

...
М ълчалив протест организираха пред сградата на общината в Елхово
Коментари Харесай

Републиканци за България организираха протест пред общината в Елхово

М ълчалив митинг проведоха пред постройката на общината в Елхово претенденти за народни представители от „ Републиканци за България”-Ямбол. Причина за него е административният произвол и политическата дискриминация, демонстрирани от елховския кмет Петър Киров, който се явява и регионален координатор на ГЕРБ в Ямбол.

„ Вече две седмици кметът ни бави съзнателно и отхвърля да издаде позволение за слагане на рекламните ни материали “, съобщи ръководителят на републиканците и лидер на листата в региона Георги Славов. Той сподели, че настояването е импортирано на 12март 2021 година. На 17 март 2021г., откакто не е получен никакъв отговор от страна на община Елхово, представител на групировката прави персонално инспекция в центъра за обслужване на жители. Служителка от центъра му декларира изрично, че такова позволение на партията няма да бъде издадено. Не е връчен обаче и отвод, какъвто е нужен по законовия ред.

„ Това е чиста проба административен произвол, за съзнателно да ни се провали предизборната акция “, сподели още Георги Славов.

Кметът на община Елхово е издал заповед, с която регламентира слагането на пропагандните материали. В нея няма възбрана за разполагането им по стълбове за улично осветяване, каквото е настояването на републиканците. Въпреки това кметът не се е произнесъл по настояването им.

„ Наложи се да отнесем въпроса до РИК, които го препратиха отново на кмета по подготвеност, който пък от немай къде ни изпрати фиктивен отговор сякаш да сме доуточнявали нещо. Разрешение и до през днешния ден няма, в това време акцията е към своя край “, настояват представители на Републиканци за България, обяснявайки повода за митинга си.

По думите на Георги Славов това е жестоко нарушаване на изборното законодателство за да се попречи на Републиканци за България свободно да упражнят правото си, обезпечено от Изборния кодекс.

„ Познавам Петър Киров доста добре, 12 години сме правили дружно избори до момента в който бях в ГЕРБ. Тогава проблем нямаше да се слагат същите материали на същите стълбове, като на тях беше и фотографията на кмета. Сега внезапно има проблем. Не мога да дефинира протичащото се по различен метод с изключение на като политическа принуда “, безапелационен е Георги Славов.

„ Това е прегледен образец за какво слоганът ни е: „ За страна с правила!”, добави той. За да не може никой да злоупотребява със закона, с цел да не може никой да злоупотребява с разпоредбите, с цел да не може да си разрешават сходна политическа принуда и сходно тъпчене на закона “, сподели още лидерът на 31 МИР-Ямбол.

Това наличие е част от платената изборна графа на уеб страницата
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза -->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай - Представи си, че си сама в къщи и дойдат извънземните. Какво ще направиш? - Мусака. На всички им харесва. Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниРуският опозиционер разгласява информация за положението си в обществените мрежиПрез " дейния сън " те трансформират цвета си и движат двете си очиВ президентската институция се организира експертна полемика за развиване на двустранните връзки сред България и РСМОССЕ отвори краткотрайна задача за наблюдаване на идните парламентарни избориПрезидентът даде обещание, че ще накаже всички отговорниИзмамникът и жертвата поддържали онлайн връзка в продължение на две годиниТой може да бъде употребен на летища, на спортни събития и от бизнесаОбщо шестима души бяха арестувани по случаяМарешки получи мощна поддръжка от ФранцияПетър Москов във Варна: КОД ще отстрани привилегиите за малцинствата и ще спре демократичните експериментиПутин се имунизира против ковид на 23 март, само че не пожела да направи това публичноНова функционалност на гласовия помощник ще му разреши да е в ролята на паметНеобходим пробиотик при антибиотично лечениеНека в събота тъкмо в 20:30 ч. изгасим светлините в символ на взаимност с природата " Взимаме това решение, с цел да могат хората да бъдат спокойни, че има задоволително медикаменти и медицинският личен състав е обезпечен ", сподели на изключително съвещание премиерътКакво следва в сериала описват актрисата Ана Пападопулу и режисьорът Виктор БожиновОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР