Лют спор в ефира на Нова телевизия се разрази рано

...
Лют спор в ефира на Нова телевизия се разрази рано
Коментари Харесай

Харизанов и Слави Василев в лют спор за лепилото ПП и кой ще е президент

Лют спор в ефира на Нова телевизия се развихри рано тази заран сред политолозите Георги Харизанов и Слави Василев. Експертите бяха поканени в студиото, с цел да разясняват започващата през днешния ден предизборна акция.

Напрежението се усети още в първите минути. След изявление на сътрудника си Василев, че най-реалният и вероятен вид за държавно управление е коалиция без ГЕРБ и Движение за права и свободи, Харизанов избухна в смях.

„ Дали министър председател ще бъде Стефан Янев, или Кирил Петков, обединението ще бъде сред тези 4 партии. Всеки един от водачите на тези обединения декларира, че е подготвен да седне на масата на преговорите”, съобщи Василев.

Очевидно несъгласен с тезата му, шефът на телевизия "Европа " съобщи, че несъмнено има тип, на който му е доста неприятно да слуша съчиненията на Слави.

„ Досега слушахме от госпожа Митева, че Кирил Петков е лице, което е нарушило закона. Досега слушахме от госпожа Митева по какъв начин „ Демократична България” не могат да си наредят листите и къде са тръгнали. По адрес на партията на господин Трифонов от страна на Демократична България чухме ужасяващи неща последните месеци. Партията на господин Трифонов е тази, която подаде сигналите против Кирил Петков.

Между другото, партията на господин Трифонов е тази, която лидира РИК в Стара Загора, която отхвърли регистрация на Демократична България. И съгласно господин Василев, който твърди, че аз съм в неприятно въодушевление, те след изборите ще плеснат, ще се прегърнат и...

Госпожа Митева сподели, че не са се научили да вървят още, тъй че не бих бил толкоз оптимист във връзка с това дали ще има правителство”, акцентира той.

„ За разлика от господин Василев аз не владея ясновидски качества. Казвам единствено, че равнището на нетърпимост сред партиите, които предишния път бяха опаковани като 3 протестни, и внезапно доопаковахме и Българска социалистическа партия, не е спаднало и не виждам за какво се прави следващ опит още веднъж да бъдат опаковани”, сподели още Харизанов.

Той продължи да се забавлява откровено с прогнозите на сътрудника си. И още веднъж не сдържа смеха си, когато Слави Василев съобщи, че държавно управление ще има, тъй като в този момент в Народното събрание ще влезе Кирил Петков, който щял да бъде лепилото, което ще разреши на идващото болшинство да се образува. „ И в случай че господин Харизанов се смее... Аз разбирам, когато няма какво да кажеш, по-добре е да се посмееш, в сравнение с да замълчиш”.

„ Аз до момента приказвах, оставих ви и вие да кажете. Нека ви обясня за какво се дръзвам. Защото лепилото ви, половината от лепилото партията на Трифонов го назовава апаш на интелектуална благосъстоятелност и шарлатанин, а другата половина от лепилото партията на господин Трифонов подаде сигнал, че е с двойно поданство, което несъмнено се потвърждава все още.

Партията на господин Трифонов има огромен проблем с вашето лепило, господин Василев. Може би не ги лепи нещо”, отвърна му Харизанов.

„ Това че казвате ГЕРБ във всяко изречение, не ме изненадва. Аз не споделям Българска социалистическа партия или Държавна сигурност във всяко изречение”, захапа го малко по-късно шефът на ТВ „ Европа”.

„ Аз като съм с вас, няма по какъв начин да не разясня ГЕРБ”, сподели от своя страна Василев.

Следващата тематика, по която двамата се захапаха крепко, бе отводът на проф. Анастас Герджиков да се припознае като претендент на ГЕРБ за президентския избор. „ Г-н Василев като част от досегашната администрация на господин Радев допускам има срещу и това, че Радев отхвърля да се припознае като претендент на Българска социалистическа партия и че е повдигнат от Инициативен комитет.

Най-вероятно кардиналното му отвращение, той е извънредно кардинален човек, се разгръща върху господин Радев, който също споделя, че не е претендент на Българска социалистическа партия. Въпреки че до него е госпожа Йотова и бе доведен за ръчичка от госпожа Корнелия Нинова. Разбирам възмущението на господин Василев. ”, съобщи Харизанов.

Според Василев актуалният държавен глава сигурно ще бъде избран отново за поста на „ Дондуков” 2. Анализаторът разкритикува проф. Анастас Герджиков за това, че „ не желае да си признае, че претендентът на ГЕРБ и ДПС”.

„ Той не може да събере повече от 1 млн. гласа. А Радев събра над 2 млн. на предходния вот”, сподели още Василев.

„ Много проблеми ще назреят или ще се усилят до януари, когато ще встъпи в служба идващият президент”, безапелационен бе Харизанов.

Според него и след идните избори мъчно ще се сформира държавно управление и цената за това още веднъж ще платят българските жители.

Към края на диалога напрежението напълно ескалира и двамата започнаха да си разменят обвинявания. „ Какви зависимости имам, господин Василев? Аз пък споделям, че сте измамник!”, отсече той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР