Люксембург. Ще търсим добрия баланс между приоритетите на нашето председателство

...
Люксембург. Ще търсим добрия баланс между приоритетите на нашето председателство
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева към правосъдния министър на Люксембург: Ще търсим широка подкрепа от държавите-членки за приоритетите на Българското председателство

Люксембург. Ще търсим положителния баланс сред целите на нашето председателство и общия интерес на Европейския съюз, като се стремим да получим поддръжката на допустимо най-широк кръг страни членки, с оглед осъществяването на целите в региона на правораздаването. Това съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева на сътрудника си от Люксембург Феликс Браз, оповестиха от пресцентъра на министерството .
Двамата правосъдни министри се срещнаха през днешния ден след съвещанието на Съвета по правораздаване и вътрешни работи в Люксембург, на което публично бе признат Регламентът за основаване на Службата на Европейския прокурор.
Министър Цачева разиска целите на Министерството на правораздаването (МП) в границите на Българското председателството с министъра на правораздаването на Люксембург, като посочи предприемането на нужните дейности, свързани с институционализирането и действието на Службата на Европейския прокурор.
Тя осведоми сътрудника си, че по същата тематика на 26-27 март 2018 година Министерство на правосъдието планува семейството на конференция и насочи покана към Браз да бъде преподавател по една от тематиките.
От своя страна министър Браз означи, че България може да разчита на безспорната поддръжка на Люксембург, освен по тематиката за Европейската прокуратура. Той прикани Българското председателство да работи за допустимо най-бързото действие на Службата. С наслаждение бе призната и поканата за присъединяване в конференцията през март в София.
Министър Цачева получи поддръжка и за плануванаъа в границите на председателството конференция в региона на електронното правораздаване и електронните доказателства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР