Люис Хамилтън призна, че след състезанието в Унгария тази година

...
Люис Хамилтън призна, че след състезанието в Унгария тази година
Коментари Харесай

Хамилтън се заклел да не пуска Ботас пред себе си


Люис Хамилтън призна, че след надпреварата в Унгария тази година се е зарекъл в никакъв случай повече да не пуска Валтери Ботас пред себе си. Във въпросната конкуренция на "Хунгароринг " Валтери победи в квалификацията и започва първи, само че надпреварата не се разви добре за него, и той се закова на трета позиция, без да може да настигне водачите. Тогава тимът му подреди да пусне Люис пред себе си, тъй като беше с по-добро движение и изглеждаше кадърен да се бори за победа. Англичанинът, обаче, също не съумя да пробие и преди финала върна позицията на своя съотборник.

"Направихме нещо положително за тима, което имаше положителни последици " сподели Хамилтън по време на формалното разпределяне на премиите на ФИА предишния петък. "Добре беше, че пуснах Валтери да ме изпревари, и приключих четвърти. След като премислих обстановката, си споделих, че в никакъв случай повече не желая да слагам себе си или даже тима в обстановка, в която те би трябвало да вземат решение кой да бъде първи или втори. От този миг взех решение, че би трябвало да съм пръв всякога, тъй че въобще да не стои въпрос би трябвало ли Валтери да пуска Люис и т. н.. "

След Унгария Хамилтън изостана на 14 точки след Фетел, само че в следствие водачът на Мерцедес завоюва 5 от идващите 6 надпревари и си подсигурява четвъртата купа.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР