Любовта между киното и музиката съществува още отпреди филмите да

...
Любовта между киното и музиката съществува още отпреди филмите да
Коментари Харесай

„Кабаре” и „Котките” се срещат в кино „Люмиер”

Любовта сред киното и музиката съществува още отпреди филмите да проговорят, само че в последно време с успеха на заглавия като „ Роди се звезда ”, Бохемска рапсодия ”, „ Рокетмен ”, “Ла ла ленд ”, „ Вчера си е за през вчерашния ден ”, „ Замръзнало кралство 2 ”…, зрителският интерес пораства и в тази съвсем стогодишна дружба още веднъж прехвърчат сантиментални искри. 

По този мотив напълно скоро " Киномания " и НДК ще дават на почитателите на емоционалния жанр опцията да съпреживеят още веднъж (или за първи път) на огромен екран няколко емблематични заглавия от света на мюзикълите.

Подбраните осем кино лентата, измежду които са драмата за егоистичния танц със гибелта на Боб Фоси „ Ах, този джаз ” (1979), комедията с най-вече блус и произшествия „ Блус Брадърс ” (1980), извънредно човешкото показване на евангелската история „ Исус Христос суперзвезда ” (1973) с превъзходната музика на Андрю Лойд Уебър, иронично-пародийния портрет на една идеализирана ера в „ Брилянтин ” (1978)… показват голямото многообразие и освобождението от клишетата в най-хубавите мостри на този сякаш лек род. 

Организаторите са се осмелили да включат и демонизирания „ Котките ” (2019). Всеки, който харесва музиката на Андрю Лойд Уебър, може да види изпадналия в недружелюбност филм на Том Хупър и персонално да ревизира, дали въпреки всичките му дефекти, той няма и някои качества. 

Откриването е на 27 януари от 19:00 ч. с прожекцията на „ Кабаре ” (1972) на Боб Фоси, един от най-необикновените мюзикъли - саркастична, изтънчена, цинична и все по този начин смущаващо тревожна история за зараждането на нацизма. Фестивалът „ Ах, този мюзикъл ” ще продължи до 4 февруари. Билети на цени от 6 и 8 лева може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР