Любопитно Снимки, които разкриват души, не тела Днес фотографът на

...
Любопитно Снимки, които разкриват души, не тела Днес фотографът на
Коментари Харесай

Снимки, които разкриват души, не тела

Любопитно Снимки, които разкриват души, не тела Днес фотографът на голи дами Алекс Манчев открива втора галерия в София, озаглавена " Голата истина "  Венелина Стоянова 5 юни 2019, 11:16  Снимки, които разкриват души, не тела Източник: Алекс Манчев
“Смятам че голотата на сцената е отвращаваща, срамна и нанасяща щета на всичко американско. Но в случай че бях на двадесет и две с прелестно тяло, тя щеше да бъде артистично, естетично, патриотично и прогресивно религиозно преживяване”, споделя известната американска актриса Шели Уинтърс, когато към този момент е на напреднала възраст.

И може би е права. Голотата е нещо субективно – едни я осъждат, други я употребяват, с цел да извлекат дивиденти, за трети тя е средство за независимост и неотстъпчивост, за четвърти е специалност, пети се срамят от нея… Общото сред всички тези разнообразни възприемания и гледни точки обаче е, че демонстрират, че на първо място голотата е персонален избор.

Такава е и за Деси, тя е една от десетките дами, осмелила се (всъщност това не е точната дума, ще разберете за какво по-късно бел. ред.) да застане пред обектива на Алекс Манчев, фотографът, който демонстрира женското тяло по необикновено хубав метод в черно-бели фотоси.

Днес той открива своята втора галерия в София "Голата истина ", в която за първи път ще включи цветна фотография. Сред фрагментите Деси ще види и своята снимка.

Тя споделя, че не помни по кое време е срещнала Алекс. Познават се отдавна, като че ли цялостен живот… Инициативата за фотосесия била негова, а Деси не мислила дълго преди да одобри.

„ Алекс е страховит експерт и същински създател. Голото тяло е най-естественото нещо на света... не се раждаме с облекла - не знам за какво би трябвало да има място за терзания и предубеждения “.

- Какво би споделила на хората, които считат, че това е полуда: жена да се снима по този метод и да се разголва пред мъж, който даже не познава?

- Бих споделила да освободят съзнанието си от предубеждения. Това е изкуство... да не влагат различен подтекст. Защо не се възмущават от голото тяло на Давид а му се възхищават? Същото е просто епохата е друга.

Жената би трябвало да се научи да приема себе си и тялото си. А по отношение на непознатия, най-приятно е да си себе си, гол и без дрехи в компанията на създател, той вижда същината на нещата и същинския смисъл, не се занимава с детайлности - недостатъци, предубеждения.

Деси застава пред обектива на Алекс Манчев от любознание и предпочитание да бъде част от неговото изкуство.

„ Няма по какъв начин да не поискаш да си част от това, няма по какъв начин да не те гъделичка любознанието по какъв начин би те видял той през своите очи (обектив). Във фотографиите си той разкрива души - не тела “.

- Ще ни разкажеш ли за някой чудноват миг по време на фотосите?

- Да (смее се), имам обичан състезателен часовник, който не смъквам от ръката си - напряко се е слял с мен, само че не може да участва на фотографията и го смъквам. Познайте какво, отпечатал се е на ръката ми, което прави съвършеното голо тяло несъвършено и надлежно чакахме към час да изчезнат отпечатъците от каишките на часовника. После имахме драма с мократа коса, която изсъхва бързо…

ВИЖТЕ НЯКОИ ОТ СНИМКИ НА АЛЕКС МАНЧЕВ В ГАЛЕРИЯТА НИ
Фотографът на голи дами Алекс Манчев
- Какво би споделила на дамите, които имат предпочитание да създадат нещо сходно, само че не им доближава храброст?

- Не се изисква храброст, храброст се изисква да влезеш в клетката на лъв, който не е ял с дни. Тук се изисква освободено схващане и приемане на самите нас. Трябва да одобряват, че това е изкуство, тук не става дума за излагане на несъвършенствата. Фотографиите на Алекс са съвършени и с изключение на една комплектност и целокупност, фенът не вижда друго. Удоволствие е да си част от това.

А какви са дамите, които застават пред обектива на Алекс Манчев, споделя самият той.

"Жените, които виждаме всеки ден към себе си, само че рядко се стопираме, с цел да ги оценим. Дами, които гордо носят себе си в живота и осъзнават, че един белег има повече стойност от съвършените форми. С три думи - дами с характерност ".

- Буквално ли да разбираме заглавието на изложбата "Голата истина ", или има прикрито обръщение?

- Посланията постоянно са няколко. Личен избор е обаче да се открият всичките. За мен е значимо всеки да доближи своите граници посредством творчеството ми и в случай че има желанието - да мине оттатък тях.

- Какви бяха отзивите след изложбата предходната година и като цяло какви са реакциите и мненията на хората за работата ти – както знаем снимаш голи дами?

- Както обичаме да се майтапим с приятелите ми - специалност: снима голи дами. Ако човек желае да остане на повърхността фотографиите ми са тъкмо това - съблечени дами. За мое благополучие обаче има към този момент много хора, които са над нещата и под повърхността и виждат доста повече в изкуството ми. То е инвестиция, предизвикателство и стойност без аналог.

Изложбата на Алекс Манчев "Голата истина " може да видите от 6 до 30 юни в изложба Оборище 5.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Венелина Стоянова Алекс Манчев фотограф изявление галерия голота
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР