Любопитно Нютон прави велико откритие по време на социална изолация

...
Любопитно Нютон прави велико откритие по време на социална изолация
Коментари Харесай

Нютон прави велико откритие по време на социална изолация

Любопитно Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност По време на пандемия на него също му се постанова да работи от у дома  Ива Ваташка 26 март 2020, 15:41  Големи звезди ще пеят благотворително от домовете си
Големи звезди ще пеят благотворително от домовете си
 ТЕСТ: Проверете общата си просвета с тези въпроси
ТЕСТ: Проверете общата си просвета с тези въпроси
 Поразителни фотоси демонстрират живота в Северна Корея
Поразителни фотоси демонстрират живота в Северна Корея
 Кевин Харт ще става още веднъж баща
Кевин Харт ще става още веднъж баща
 Днес имен ден честват всички, кръстени на
Днес имен ден честват всички, кръстени на " Божията мощ "
 Тийн любимци и пленяващ сюжет в новия уеб сериал „ Аз съм Изи “
Тийн любимци и пленяващ сюжет в новия уеб сериал „ Аз съм Изи “
 Дъщерята на Стив Ъруин се омъжи в зоопарка в Австралия
Дъщерята на Стив Ъруин се омъжи в зоопарка в Австралия
 5 коктейла, с които да си пожелаем „ Наздраве “
5 коктейла, с които да си пожелаем „ Наздраве “

сак Нютон е 23-годишен студент в "Тринити колидж " в Кеймбридж, когато през 1665 година в Лондон избухва Голямата чумна зараза, пишат от "Washington post ".

Въпреки че тогава хората към момента не знаят какво я предизвиква (трябва да изминат повече от 200 години, преди учените да открият бактерията, която предизвиква чума), те практикуват някои от същите неща, които вършим през днешния ден, с цел да избегнем заболяванията.

During a pandemic, Isaac Newton had to work from home, too. He used the time wisely. https://t.co/yHTBuFhQi1
— The Washington Post (@washingtonpost) March 13, 2020
През 1665 година също има версия на "социалното разграничаване ", което прилагаме през днешния ден в обстановката на пандемия поради Ковид-19.

И тогава Кеймбридж изпраща студентите у дома, с цел да продължат образованието си там. За Нютон това значи да се върне във фамилното имение. Годината, която той прекарва в изолираност, по-късно е наречена неговата "anus mirabilis " („ година на чудесата “).

У дома Нютон продължава да работи по математическите проблеми, над които е работил в Кеймбридж. След това се снабдява с няколко призми и опитва с тях в спалнята си. Дори стига до такава степен, че пробива дупка в капаците на прозорците си, с цел да може да прониква единствено дребен лъч светлина. От това произлизат неговите теории за оптиката.

А тъкмо пред прозореца му пораства прословутото ябълково дърво.

Историята за това по какъв начин Нютон седи под дървото, а една ябълка пада и го удря по главата, а по-късно той открива закона за гравитацията, е значително апокрифна. Все отново се счита, че има и доза истина в нея.

Докато размишлява в градината, Нютон вижда падащите плодове от дървото. Наблюденията му го карат да се замисли за какво ябълките падат право на земната повърхнина и че същата мощ на гравитацията не е лимитирана до несъмнено разстояние от земята.

След като епидемията отминава, Нютон се завръща в Кеймбридж през 1667 година със своите теории в ръка. Две години по-късно той към този момент е професор.

Затова, в случай че работите или учите вкъщи през идващите няколко седмици, си припомнете образеца на огромния академик. Исак Нютон има време да размишлява и да опитва в домакински комфорт и се оказва, че това трансформира живота му.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Ива Ваташка Източник: Нютон изобретение велико обществена изолираност .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Изследване: Българинът няма да се болести с ковид <br>
Изследване: Българинът няма да се болести с ковид
 <br> Вирусолог: Пикът на COVID-19 в България ще е през май <br>
Вирусолог: Пикът на COVID-19 в България ще е през май
 <br> В Германия против ковид: Вадим огромната базука <br>
В Германия против ковид: Вадим огромната базука
 <br> <strong> Принц Чарлз </strong> с позитивна проба за <strong> COVID-19 </strong> <br>
Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19
Последни  <p><strong>Нютон </strong>прави <strong>велико откритие</strong> по време на <strong>социална изолация</strong></p> Нютон прави велико изобретение по време на обществена...  Папа Франциск Папа Франциск с негативен тест за ковид  Напрежението в „ Един за различен “ пораства Напрежението в „ Един за различен “ пораства  <p>Пета градска болница в София под карантина поради инфектирани с&nbsp;COVID-19</p> Пета градска болница в София под карантина поради...  Volkswagen ID.3 First Edition VW ID.3 има съществени софтуерни проблеми  СЗО: Разпространението на COVID-19 в Европа се забавя СЗО: Разпространението на COVID-19 в Европа се забавя  Васил Божков Васил Божков: Няма съображение за лишаване на лиценза на...  Най-ревностните съперници в Hell’s Kitchen - в яростен двубой за оцеляване в шоуто Най-ревностните съперници в Hell’s Kitchen - в...  Били Айлиш Големи звезди ще пеят благотворително от домовете си  Бойко Борисов Борисов: До на следващия ден ще проработи буферният паркинг за тирове  <p><strong>ТЕСТ:</strong> Проверете общата си просвета с тези въпроси</p> ТЕСТ: Проверете общата си просвета с тези въпроси  Ще банкрутират ли ДКЦ поради ковид Ще банкрутират ли ДКЦ поради ковид  <p>Парламентът минава на ексклузивен режим</p> Парламентът минава на ексклузивен режим  Кирил Ананиев Удължават периода на ограниченията против COVID-19  <p><strong>Снимката, която трогна хиляди:</strong> един дядо се срещна с внука си<strong> през прозореца</strong></p> Снимката, която трогна хиляди: един дядо се срещна с...  <p>Личните документи с удължена годност ще важат единствено за страната</p> Личните документи с удължена годност ще важат единствено за...  Адът – работа от у дома, до момента в който съседът ремонтира Адът – работа от у дома, до момента в който съседът ремонтира  Apple може да отсрочи новия iPhone с няколко месеца Apple може да отсрочи новия iPhone с няколко месеца  Прокурори, следователи и правосъдни чиновници са дарили над 150 000 лева Прокурори, следователи и правосъдни чиновници са дарили...  <p>Поразителни <strong>снимки показват</strong> живота в <strong>Северна Корея</strong></p> Поразителни фотоси демонстрират живота в Северна Корея Всичко от през днешния ден Виц на деня Стои катаджия, а по пътя минава голф. Изведнъж катаджията внезапно маха с палката и надува свирката. Шофьорът набива спирачки и треперещ пита: - Какво има? - Нищо, -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19  Изследване: Голяма част от българите считат, че няма да се заразят с ковид  Млада българка впечатлява с новаторски план в Лондон  Михаил Йорданов: Ще се веселя, в случай че Гери грабне огромната премия   Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за проучване на водата Водещи вести  <p>Нова позитивна проба, 23 инфектирани за денонощие в България</p> Нова позитивна проба, 23 инфектирани за денонощие в България  СЗО: Разпространението на COVID-19 в Европа се забавя СЗО: Разпространението на COVID-19 в Европа се забавя  <p>Пета градска болница в София под карантина поради инфектирани с&nbsp;COVID-19</p> COVID-19 в Пета градска болница в София, одобряват се единствено пациенти за диализа  <p>Парламентът минава на ексклузивен режим</p> Парламентът минава на ексклузивен режим  Кирил Домусчиев Домусчиев: Икономиката ще оздравее, само че в този момент задачата ми е да не съкратя нито един служащ  Бойко Борисов Борисов: До на следващия ден ще проработи буферният паркинг за тирове  <p><strong>Снимката, която трогна хиляди:</strong> един дядо се срещна с внука си<strong> през прозореца</strong></p> Снимката, която трогна хиляди: един дядо се срещна с внука си през прозореца  Volkswagen ID.3 First Edition Електрическият VW ID.3 към момента има съществени софтуерни проблеми  Папа Франциск Папа Франциск с негативен тест за ковид  Напрежението в „ Един за различен “ пораства Напрежението в „ Един за различен “ пораства  <p><strong>Северна Корея</strong> изиска интернационална <strong>помощ</strong></p> Северна Корея изиска интернационална помощ
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР