Любопитно Не пропускайте: Международно триенале на графиката 2019 Българската публика

...
Любопитно Не пропускайте: Международно триенале на графиката 2019 Българската публика
Коментари Харесай

Не пропускайте: Международно триенале на графиката 2019

Любопитно Не пропускайте: Международно триенале на графиката 2019 Българската аудитория има опция да прегледа няколко графични форума, които отразяват тези трендове и слагат София на картата на международната графика  Христо Боснев 27 ноември 2019, 16:18  Не пропускайте: Международно триенале на графиката 2019 Източник: Георги Димитров/Vesti.bg
оември е месец, изпълнен със значими събития и изложения, само че през 2019 година графиката е тази, която заема централно място.

Българската аудитория има опция да прегледа няколко графични форума, които отразяват тези трендове и слагат София на картата на международната графика.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ЧАСТ ОТ ИЗЛОЖБАТА

"8 Международното Триенале на графиката София " е конгрес за графично изкуство, който се организира от 1995 година и отразява развиването на художествената графика в България и по света. Организатор на събитието е Съюзът на българските художници. Осмото издание обгръща серия от изложения и събития, насочени по едно и също време към профилираната и към необятната аудитория и предлагащи една извънредно богата и разнообразна стратегия.

Многоцветни и завладяващи - картините на Вили Николов

Триеналето се утвърди като един от най-авторитетните интернационалните конгреси в страната, който надвишава обичайна концепция за класическа печатна графика и дава опция на художниците да показват свои цифрови графики и графични съоръжения.
8-мо Международно трианале на графиката, София 2019  триенале графика  триенале графика  триенале графика  триенале графика
Създадено преди 25 години, то се развива и обогатява и през днешния ден е желана платформа, в която се срещат български и непознати създатели.

"Самозванците " - една галерия, която си коства да видите

Триеналето записва и отразява художествените процеси, показва в оригинал одобрени в международен мащаб създатели и дава поле за изява на млади създатели. Национално жури селектира най-хубавите произведения от над 300 създатели, чиито графики образуват влиятелната сбирка, изложена в пространствата на Шипка 6, а интернационално жури за премиите дефинира носителите на наградите.

Печатната графика е изкуство, което в своя ход на развиване наред с многото си други достолепия потвърждава своята обязаност с софтуерния прогрес и дава опция за тиражиране.

Именно това нейно свойство да бъде отпечатана върху хартия (в множеството случаи) я прави извънредно отзивчива, комфортна за превозване и експониране (понякога даже по едно и също време на няколко места) из целия свят. Това пък я прави в мечтана и търсена от художници и колекционери и постоянно точно тя е притежател на настоящите процеси в изкуството.

Джино Галанте и неговите портрети на дами (СНИМКИ)

Изложбата може да бъде посетена в Галерия Сан Стефано, ул. „ Сан Стефано” 22, Изложбена изложба на СБХ, „ Шипка” 6, Галерия КООП, бул. „ Янко Сакъзов” 17 и Галерия АРТ АЛЕЯ, ул. „ Уилям Гладстон “ 51.


 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев Източник: изкуство галерии галерия графика
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР