Любопитни факти за пивопроизводството, специални технологии на приготвяне на бирата

...
Любопитни факти за пивопроизводството, специални технологии на приготвяне на бирата
Коментари Харесай

Стара Загора стана домакин на Националната бирена академия

Любопитни обстоятелства за пивопроизводството, специфични технологии на подготвяне на бирата и неразказвани до момента моменти от историята на „ Загорка “ бяха единствено някои от акцентите на 3-тия медиен тур от Националната бирена академия. Инициативата на Съюза на пивоварите в България (СПБ) се е заела с значимата задача да разкрие в действителна индустриална среда през какви характерни процеси минава пивото, с цел да се получи крайният артикул.

„ С визитите по пивоварните, Съюзът на пивоварите желае транспарантно и на известен език да покаже освен традициите в производството, само че и смисъла на нововъведенията, знанията и уменията, които са основни да произвеждаме в България бира с отлични качества. За първите 6 месеца на тази година финансовите вложения на членовете на Съюза на пивоварите към този момент са 26 милиона лв. “- разяснява Ивана Радомирова, изпълнителен шеф на СПБ.

По време на визитата в „ Загорка “ публицистите, участници в Националната бирена академия, бяха осведомени „ онлайн “ със стъпките в индустриалния развой и спецификите на главните първични материали, влагани в пивото - малц, хмел, вода и пивни дрожди (т.нар. бирена мая). Всяка една от съставките на бирата има своята специфичност, която съгласно характерната пивоварна рецептура, в хода на софтуерния развой, образува характера на другите марки и типове бири. Съставките на пивото са изцяло естествени, като всяка една от партидите на суровините е съпроводена от документ за качество, който удостоверява техния генезис, непорочност и сходство с избрани условия, които са регламентирани от международно приети стандарти. Уникалния усет на всяка бира зависи и от водата, с която се създава.

„ Интересно е да се знае, че всяка година български марки питие са носители на медали на Монд Селексион – най-престижната европейска организация за качество. Безупречният професионализъм на родните пивовари, комбиниран с положителните софтуерни и индустриални практики, са причина в страната да се създават под лиценз и 9 от международно известните марки бира - израз на доверието на световните производители към нашите сътрудници. “ безапелационна е Ивана Радомирова.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР