Любопитна публикация се появи днес по обяд на страницата във

...
Любопитна публикация се появи днес по обяд на страницата във
Коментари Харесай

Из истините на пътната полиция: Ако мислиш позитивно, взимаш правилни решения

Любопитна обява се появи през днешния ден по обяд на страницата във " Facebook " на Главна дирекция " Национална полиция ". Статусът е кръстен " Пътната полиция напомня някои истини " и в него има пет рекомендации за безаварийно пътешестване.

Ето го и тях:

Ако спазваш рестриктивните мерки, времето за идване до крайната цел се удължава, само че с малко.

Ако се движиш с по-ниска скорост, си гарантираш понижен риск от злополука.

За някои сектори от твоя маршрут оптималната позволена скорост може да се окаже несъответствуваща за момента.

Често времето е изменчиво, пътните настилки са мокри, а тук-там – наводнени. Има рискове от аквапланинг.

Ако мислиш положително, взимаш верни решения.

Публикацията във " Facebook " препраща към интернет страницата на Главна дирекция " Национална полиция ", където могат да се открият и на практика препоръки към водачите за безвредно лято. Сред тях участва апел да се подават сигнали за произшествия, бедствия, повреди и други сериозни обстановки на телефон 112 и да се разчита на него за способена профилирана помощ от полиция, незабавна помощ, противопожарна работа и други.

Препоръчва се също, преди тръгване водачите да се осведомяват авансово дали по него има поправки или въведената краткотрайна организация на придвижването и да помислят за различен маршрут. Друг съвет е на път да се потегля отпочинал, а към шофирането всеки да се отнася отговорно.

Не сте сами на пътя

Шофьорите да помнят, че не са сами на пътя и че от държанието им зависи освен техният, само че и животът на останалите участници в придвижването по пътищата, се споделя още в препоръките. Призивът към водачите е да съсредоточени, търпеливи, толерантни, да не подхващат рискови изпреварвания и да се преценяват и с останалите участници на пътя.

В умозаключение от пътна полиция припомнят, че е значимо да се употребяват предпазни колани и системи за деца, да не се отвлича вниманието на лидера и да се вършат почивки при чувство за дискомфорт или отмалялост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР