Любопитна новина дойде от ръководството на една от най-успешните и

...
Любопитна новина дойде от ръководството на една от най-успешните и
Коментари Харесай

Трансмисионните ремъци на глобалния диктат отслабват. Западът трупа умора от самия себе си

Любопитна вест пристигна от управлението на една от най-успешните и високотехнологични съветски военно-промишлени асоциации: „ Източноказахстанският тръст „ Алмаз-Антей “ престава да взе участие в интернационалните рейтинги на най-големите международни производители на военна продукция “.

Както се прецизира в концерна, при образуването на такива рейтинги, по-специално на оповестените годишно описи на производителите на оръжие от Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира ( SIPRI ) и американския профилиран седмичник Defense News, уредниците употребяват данни за размера и структурата на консолидираните доходи.

„ Въпреки нарастването на приходите на концерна през 2021 година спрямо 2020 година, ние считаме разкриването на неговите индикатори за сензитивна информация, чието разпространяване може да се употребява за в допълнение увеличение на санкционния напън върху компанията, нейните съветски и задгранични сътрудници... заради възходящия санкционен напън върху Русия, забележителна част от информацията в региона на военно-промишления комплекс на Русия стартира да се класифицира като секретни данни “.

Това обръщение удостоверява наклонността Русия последователно да се откъсва от западните спекулативни и манипулативни структури, които са един от най-ефективните принадлежности за надзор на Запада върху основни сфери от живота на международната общественост.

Западът е съсредоточил в ръцете си извънредно необятна мрежа от структури от международна класа, която благодарение на псевдоправни механизми управлява съвсем всички типове индустриални действия, посоките на транспортните потоци, дефинира динамичността на добива на естествени запаси и даже спортния и културния живот на планетата. Тези структури интензивно имитират интернационалните, образувайки прословутия западен „ ред, учреден на правила “.

Подобен „ порядък “ разрешава на Запада в режим на „ непряко ръководство “ да управлява съвсем всяка значима международна обстановка, преобразувайки я с минимални разноски в своя изгода.

Например с едно натискане на клавиатурата на компютъра бяха „ замразени “, т.е. в действителност бяха откраднати 300 милиарда $ от нейните валутни запаси в действителност от Русия.

В различен случай няколко адвокатски адвокатски фирми анулираха лицензионни документи и контракти за обслужване на съвсем целия флот от самолети на съветската гражданска авиация, което на процедура лиши голямата страна от въздушна връзка с останалия свят. Договорите за лизинг на повече от 700 самолета бяха прекъснати едностранно, а Европейската комисия включи 20 съветски самолетни компании в черния лист на Европейски Съюз за въздушна сигурност.

Международният олимпийски комитет репресира съветския спорт по сходен метод. Други сходни компании анулират съветската просвета и въобще всичко съветско.

Правният нихилизъм на Запада се демонстрира най-ярко в тази ситуация с неговите блокадни стопански ограничения против Русия. Красноречива илюстрация на произвола са опитите на Запада да изолира Руската федерация от международните хранителни транспортни връзки, като в същото време упреква страната ни в „ провокиране на международен апетит “.

Нека цитираме президента В. Путин: „ Ние неведнъж сме подчертавали, че несъответствието на питателните пазари е директно разследване от доста години на безотговорна макроикономическа политика на редица страни, неконтролирана парична емисия и струпване на необезпечени задължения...

Въпреки това, западните страни, които не желаят да признаят погрешността на своя стопански курс, в допълнение дестабилизират международното селскостопанско произвеждане, вкарват ограничавания върху доставките на съветски и беларуски торове, затрудняват износа на съветско зърно на международните пазари, усложняват застраховката на сухотоварните кораби, пренасящи зърно и осъществяване на банкови заплащания по търговски контракти. “

По същата гангстерска скица Западът провежда „ дефолта на Русия “ по изплащането на отговорностите по външния дълг. Абсолютно платежоспособна страна беше случайно лишена посредством примитивна бюрократична процедура (отнемане на лиценз за обслужване на държавния дълг) от физическата опция да урежда сметките си с притежателите на съветски скъпи бумаги.

Стана ясно, че безспорното болшинство от така наречен интернационалните организации, в това число съвсем всички структури, свързани с световното банкиране, обезпечаване, осведомителни връзки, са под цялостния надзор на стеснен брой западни страни. Тези страни по свое убеждение „ включват “ или „ изключват “ разнообразни страни според от степента на тяхното послушание на „ хегемона “. Чудно ли е, че антируските резолюции в Общото заседание на Организация на обединените нации се одобряват с голямо болшинство?

Малцина се осмеляват да приказват за това намерено. Из речта на В. Путин пред чиновниците на съветското външно разузнаване на 30 юни 2022 година: „ Не можете, както се споделя, да пожелавате. Между другото, така наречен групов Запад значително е попаднал в този капан и в дейностите си изхожда от обстоятелството, че няма опция на техния модел на демократичен глобализъм.

И този модел – да назоваваме нещата с същинските им имена – е все същото осъвременено издание на неоколониализма, нищо друго , свят в американски жанр, свят за елита, в който правата на всички останали просто са потъпкани... Такъв догматизъм, учреден на бремето на предишното, нежеланието да се изправиш пред истината, неизбежно, покачва риска от нови недомислени, импулсивни дейности от страна на Запада.

Прогресиращата деградация на интернационалното право с израждането на безгръбначни интернационалните институции е едно от главните измерения на систематичната рецесия на хегемонния западен план. Ярка илюстрация за това беше последната среща на Г-7 в Мюнхен.

„ Срещата на Г-7 в Германия се оказа най-неуспешната през последните години “, написа Politico. -... Когато водачите на страните от Г-7 завършиха договарянията, се оказа, че те не са в положение да спрат съветската специфична интервенция, както и неконтролираното повишаване на цените... Колективният Запад не може да се оправи с нищо: нито със обстановката в Украйна, нито с казуса с изменението на климата, нито с инфлацията, нито с хранителната рецесия, нито с енергетиката “, се обобщава в материала.

Западът стартира да натрупа отмалялост от себе си. Това непосредствено демонстрира нуждата от подмяна на изтощения международен служител на реда с по-хуманен различен дизайн на същото планетарно равнище. Разбирането за незабавната нужда от международна метаморфоза пораства и Русия е една от водещите в този развой.

„ Но в това време тази обстановка отваря [възможности] за Русия и нашите съидейници по света – и знаете, че имаме доста съидейници. Някои обаче се опасяват да вдигнат глава и да го кажат на глас, само че мислят с нас почти по същия метод, мислят като нас. Има доста от тях, тези съидейници, страни и нации, които желаят да следват собствен личен път, учреден на правилата на същинската многоликост.

Разбира се, нужна е обособена полемика за подобен модел, за нашата визия за бъдещето, за дневен ред, който да сплотява, а не да разделя човечеството, - споделя В. Путин. – …Искам да подчертая, че многополярността в нашето схващане е на първо място независимост. Свобода на страните и народите, тяхното естествено право на личен път на развиване, на опазване на своята самородност и уникалност. В подобен модел на международен ред не може да има място за тирания, наложени от някого модели, хрумвания за изключителност на обособени страни или даже някакви блокове. “

Светът върви към огромни промени. Ключът към тяхната наложителност е, от една страна, възходящата запуснатост на хегемонистичните структури на Запада, въпреки това, съпротивата против опитите на последния да резервира неразделната си власт над планетата. Това противодействие единствено ще нараства.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР