Любомир Яков, станал известен с прякора Бомбата, заради подадения фалшив

...
Любомир Яков, станал известен с прякора Бомбата, заради подадения фалшив
Коментари Харесай

Любо Бомбата си трупа присъди, осъдиха го за сигнала за взрив на Централна гара

Любомир Яков, станал прочут с прякора „ Бомбата ”, поради подадения подправен сигнал за взривно устройство на Централна гара-Пловдив, получи следващата си присъда. Това се случи откакто Яков склони да признае виновността си пред Пловдивския областен съд и подписа договорка с прокуратурата.
Прочетете още
Той контракти наказване от 9 месеца отнемане от независимост, което ще би трябвало да изтърпи при непоколебим режим. В правосъдната зала Любо Бомбата сподели забележителни математически качества и юридически знания, смятайки от коя присъда какъв брой още би трябвало да лежи и обяснявайки за кумулиране на предходните му санкции.

На въпрос към съда „ но това ся настрана ли ще го лежа? ”, арбитър Силвия Алексиева му изясни, че ще бъде кумулирано към предходните присъди, на което той със удовлетворение съобщи „ ааа добре ”.

В последните си думи той се извини, че е бавил делото и, че е желал промяна на предходния си длъжностен бранител.

„ Много скърбя, че с юрист Георгиева не можахме да се разберем. Аз я помолих за една чанта ястие и тя ми отхвърли. Това беше ”, добави Яков.

Освен наказването Любо Бомбата ще би трябвало да заплати и 568,40 лева разходи по делото.

До момента, Яков има зад тила си общо 9 присъди, като името му нашумя с отправените закани за ликвидиране Ива Митева и Бойко Борисов.

Настоящата присъда е за подадения сигнал за бомба на Централна гара на 15 ноември предходната година. Тогава, към 18:00 ч. Любомир просел в подлеза на гарата, само че никой не му давал пари. Това го ядосало и той се развикал. В същото време, патрулиращи полицейски чиновници му създали забележка. Полицаите познавали Яков, защото го проверявали неведнъж и преди и били осведомени, че имал прояви за подадени сигнали за сложени взривни устройства и закани към хора. Те го предизвестили да не проси и да не нарушава публичния ред.

Това очевидно ядосало Любо, който почнал да псува и се развикал, че щял да събере цялата полиция на гарата. Решен да извърши заканата си, хванал градски рейс и слязъл на спирка преди гара „ Филипово “. Отишъл до уличния телефон и се свързал се с тел. 112 като съобщил, че бил заложил минни гранати на Централна гара, като се показал за „ Бай Георги “.

След полученото известие от дежурна оперативна част на ОД Министерство на вътрешните работи неотложно подхванали дейности по разединение на региона на Централна жп гара гр. Пловдив и извеждане пасажерите и чиновниците на безвредно разстояние. При осъществената след това инспекция не били открити взривни субстанции.

Въпреки, че с всичките си дейности досега, Любо Бомбата търсеше славата и обективите на камерите, през днешния ден той усърдно се криеше зад качулката си в правосъдната зала.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР