Израел отхвърли призиваСАЩ, ЕС и техни съюзници призоваха за незабавно

...
Израел отхвърли призиваСАЩ, ЕС и техни съюзници призоваха за незабавно
Коментари Харесай

САЩ, ЕС и съюзници искат примирие в Ливан

Израел отхвърли апела
Съединени американски щати, Европейски Съюз и техни съдружници приканиха за неотложно 21-дневно преустановяване на огъня през границата сред Израел и Ливан след интензивни полемики в Организация на обединените нации късно в сряда, съобщи Ройтерс.

Прекратяването на огъня ще се ползва за демаркационната линия сред Ливан и Израел и ще разреши на страните да договарят за евентуално дипломатическо разрешаване на спора, сподели почитан чиновник на Белия дом.

Призивът идва в миг, в който спорът сред Израел и “Хизбула ” заплашва да въвлече във война целия район.
Декларацията е подписана още от Австралия, Канада, Япония, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Катар.

Израел обаче през днешния ден отхвърли апела за помирение. “Няма да има помирение. Ще продължим да се борим против терористичната организация “Хизбула ” с цялата си мощност до победа ”, отсече израелският външен министър Израел Кац.

Тел Авив разшири въздушните си удари в Ливан в сряда, при което минимум 72-ма души бяха убити. Израелската войска заяви, че от понеделник е атакувала “повече от 2000 терористични цели ” на “Хизбула ” в Ливан, като единствено в нощта против четвъртък е нанесла удари по 75 военни обекта.

Междувременно иракските “Бригади на Хизбула ” - авторитетна проиранска въоръжена формация, приканиха през днешния ден за увеличение на броя и усилване на “операциите ” против Израел.

В сряда “Хизбула ” изстреля за пръв път ракета по централата край Тел Авив на израелското разузнаване Мосад, само че тя бе прехваната от ПРО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР