Правните експерти се оплакват от евентуални планове, които президентът Байдън

...
Правните експерти се оплакват от евентуални планове, които президентът Байдън
Коментари Харесай

Съобщаваната подкрепа на Байдън за ограниченията на мандатите на SCOTUS представлява „сериозна заплаха за демокрацията“: експерти

Правните специалисти се оплакват от възможни проекти, които президентът Байдън би могъл да поддържа, с цел да направи фрапантни промени във Върховния съд. 

Преди ненадейно да се отдръпна от президентската конкуренция и да поддържа вицепрезидента Камала Харис да води листата, новинарските отчети демонстрират, че Байдън обмисля да поддържа законодателство, което ще се опита да наложи ограничавания на мандата на Върховния Съдебни съдии и нов използван етичен кодекс.

Такова законодателство би било радикална смяна за Байдън, който в предишното се е съпротивлявал на апелите за разширение на висшия съд или настояването за каквито и да било основни промени. 

Но защото администрацията на Тръмп, която даде болшинство на републиканците, Байдън може да трансформира възгледите си, с цел да се приспособи към по-екстремните членове на своята партия единствено месеци преди президентските избори. Правни специалисти обаче предизвестяват, че сходни дейности на Конгрес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР