Прах, мръсотия, оглушителен шум. Такава бе ситуацията в квартал Гагарин

...
Прах, мръсотия, оглушителен шум. Такава бе ситуацията в квартал Гагарин
Коментари Харесай

Багери сринаха със земята къща в Гагарин, Инспекторатът пише актове наред

Прах, нечистотия, пронизителен звук. Такава бе обстановката в квартал Гагарин в сряда. Стара къща, ситуирана на улица „ Галилей ” N 10, е била събаряна от багери,като на нейно място най-вероятно ще „ изникне ” следващата кооперация.
Прочетете още
До тук нищо извънредно за града. Но от демонтажните дейности на машините, целият квартал е бил затрупан с прахуляк. Хора се свързаха с медията ни, с цел да опишат по какъв начин през целия ден мръсотията се е вдигала даже и по високите етажи на околните блокове.  Това проличава ясно и от предоставените ни фрагменти.

На видеото и фотосите се виждат облаци прахуляк, а в това време липсват машини, които да обливат обекта с вода, както е по разпоредба. Именно водата, пречи на праховите частици да се носят във въздуха.

„ Два пръста пепел, цимент, червен прахуляк от тухлите – всичко е по коли, пейки, по фасадата на блока, даже по дърветата и храстите. Но това не е най-големият тормоз. Багерите не са спирали през целия ден, даже в часовия диапазон от 14:00 до 16:00 часа. Никаква отмора ”, оплака се пловдивчанинът Венцислав Ангелов пред кореспондент на TrafficNews.bg

Той твърди, че е подал два сигнала. Един до незабавният телефон 112, от където  са го препратили към полицията в Пловдив. Вторият сигнал е до кметството на регион „ Северен ”.

„ От администрацията ме прехвърляха от телефон на телефон. Подадох в последна сметка сигнала. Останах намясто 45 минути, само че уви – нито патрулка, нито представител на регион „ Северен ”. И по този начин до 16:00 часа, когато всичко към този момент беше в нечистотия ”, разяснява още нашия четец.

Наш кореспондент не съумя да се свърже с администрацията на регион „ Северен ” в лицето на кмета – Венцислава Любенова.

В същото време, посредством сигнал от медията ни, на строителната площадка са пристигнали екипи от Общинския инспекторат. Пред кореспондент на TrafficNews  директорът на структурата – Костадин Костов съобщи, че минути след подаване на информацията за неправда в квартала, е изпратен дежурен екип. По думите му по отношение на компанията, която е работела намясто ще бъде формиран акт за липса на водни уреди.

Междувременно мръсотията към момента е реалност, даже 24 часа след края на ремонтните действия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР