Любомир Петров, обвинен за убийството на 21-годишната му жена Красимира

...
Любомир Петров, обвинен за убийството на 21-годишната му жена Красимира
Коментари Харесай

Любомир, който уби жена си в Бегово: Искам да се прибера, за да се грижа за децата си

Любомир Петров, упрекнат за убийството на 21-годишната му жена Красимира Куковска, остана в ареста. Днес Петров, който е упрекнат за жестокото закононарушение още веднъж се изправи пред Окръжен съд Пловдив, като пожела за следващ път да му бъде наложена по лека мярка за неотклонение, само че магистратите порязаха желанията му.

Първоначалната версия бе, че младата жена сама е поставила завършек на живота си с ловна пушка. В следствие обаче проверяващите са открили голям брой несъответствия сред показанията, дадени от Петров и фактическата конюнктура.

В днешното разпоредително съвещание Любомир и двамата му бранители юрист Василев и юрист Званчева желаеха делото да протече по общия ред с приканване на очевидци и движимости лица, което на процедура значи, че той не призна виновност за закононарушението.

Те пледираха идните каузи да се гледат при закрити порти, поради разкрития в интимните връзки на обвиненият и убитата Красимира. Според тях мярката за задържане под стража би трябвало да бъде заменена с домакински арест, като причина за това те дадоха децата на Любомир, които се нуждаят от наставнически грижи.

След като магистратите дадоха думата на обвинявания в ликвидиране той сподели:

“Бих желал по-лека мярка,за да се прибера при децата си и да им дам грижи”.

Окръжната прокуратура обаче изрично се опълчи за налагане на по-лека мярка за неотклонение, тъй като се касае за ликвидиране. Държавното обвиняване добави, че Любомир не е бил толкоз угрижен за децата си даже и преди случая, затова това не е опрощение той да бъде освободен под домакински арест.

" Не е добре за децата да се грижи бащата, който е отговорен за гибелта на майка им ", добави още прокурорът.

Адвокатът на двете деца изиска обезщетение от 200 хиляди лв. за всяко дете. Същото последва и за бабата и дядото на Красимира, като там желае беше по 80 хиляди за всеки от тях.

Така съдът реши да одобри гражданския иск за всеки от потърпевшите и отсъди, че разпитите на очевидци по делото ще минат при закрити порти, като Любомир ще остане арестуван под стража.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР