Любляна. Върховният съд на Словения постанови в понеделник, че регламентът,

...
Любляна. Върховният съд на Словения постанови в понеделник, че регламентът,
Коментари Харесай

Reuters: Съдът обяви за неконстуционна задължителната ваксинация в Словения

Любляна. Върховният съд на Словения постанови в понеделник, че регламентът, който задължава чиновниците в обществения бранш да се имунизират, в случай че не могат да покажат доказателство за възобновяване от COVID-19, е противоконституционен, предава Reuters .

Правителството на страната планираше да наложи правилото от 1 октомври, само че Конституционният съд блокира осъществяването на решението в очакване на дефинитивно решение.

„ Такова изискване е сравнимо със наложителната имунизация, което е нещо, което първо изисква смяна в закона за инфекциозните заболявания “, изясни съдът, съгласно националната осведомителна организация STA.

Правителствени чиновници не бяха открити незабавно за коментар. Досега Словения е ваксинирала изцяло към 55% от своите два милиона поданици, което е под междинното за Европейския съюз.

Действията на някои страни от Европейски Съюз да създадат имунизациите наложителни за всички - водени от Австрия, която евентуално ще бъде последвана от Германия - или за хора в браншове с пряк контакт с хората, или за уединяване от публичния живот на хора, които не са били имунизирани, провокираха митинги поради нарушавания на персоналните свободи.

От октомври Словения записва повишаване на ежедневните случаи на COVID-19, макар че броят на новите ежедневни инфекции понижава през последните дни. В неделя Словения регистрира 775 нови случая в съпоставяне след 1116 в събота.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР