Любителите на зеления чай постепенно пренасочват своето внимание към чая

...
Любителите на зеления чай постепенно пренасочват своето внимание към чая
Коментари Харесай

Чаят Матча ли е новият зелен чай?

Любителите на зеления чай последователно пренасочват своето внимание към чая матча, с помощта на възходящата известност и все по-голямо наличие на матча в разнообразни питиета като лате и всевъзможен тип торти и десерти.

Чай Матча се подготвя от същите чаени листа, от които се вършат и другите чайове.

Единствената разлика е, че преди да се съберат листата, растенията се култивират на сянка за няколко седмици. При другите типове чай листата се накисват и се пие единствено водата.

Листата на чая матча са лишени от стъблата и жилките им. След това листата се задушават, изсушават се и се смилат на тънък прахуляк. Този ​​прах не е належащо да се прецежда и се разтваря елементарно във вода. При чаените церемонии е било всекидневно да се употребява този тип чай.

Приготвяне на чай Матча

Една чаена лъжичка листен прахуляк се смесва с към 150 мл вода. Разбива се бързо, до момента в който се образува пяна. Тези, които желаят да опитват още повече, могат да го прибавят в пудинги, смутита и десерти.

Важно е да се уверите, че не се приема в огромни количества.

 изгоди от чая матча

Ползите от чая Матча

Предимствата включват наличието на антиоксиданти, които са съществени съставни елементи за предварителна защита на болесттите. В съпоставяне със зеления чай, чаят матча има по-високи количества епигалокатехин 3-O-галат (EGCG), антиоксидант.

Приемането му преди енергична разходка може да подкрепи преобразуването на мазнините, като разгражда мазнините на по-малки молекули.

Освен това чаят матча има всички преимущества, спрямо приема на зелен чай, като понижаване на когнитивния спад при възрастните хора, намаление на по този начин наречения неприятен холестерол или LDL холестерол, а също по този начин е обвързван с предварителната защита на рак на простатата.

Ограничения за потреблението на чай Матча

Дори и здравословните неща би трябвало да се употребяват в дребни количества, в това число и чай матча. Препоръчват се до 3 чаши чай дневно. Този чай би трябвало да се заобикаля от бременни и кърмещи дами, както и от деца. Ползите за здравето на чая Матча са доста, само че в случай че се приема в умерени количества.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР